Το σωστό να λέγεται! Αλλά τα στραβά και ανάποδα να καυτηριάζονται!

Είχα περίπου δύο μήνες να περπατήσω τους δρόμους που επί χρόνια καθημερινά περιδιαβαίνω για την εξάσκηση των γονάτων μου!

Από χθες άρχισα σιγά σιγά να μπαίνω ξανά στην καθημερινότητα! Έχω δυστυχώς το άσχημο φυσικό να είμαι πολύ παρατηρητικός και πέφτει στην αντίληψη μου κάθε αλλαγή που υπάρχει είτε καλή είτε στραβή και ανάποδη!

Συνάντησα κατεβαίνοντας την οδό Μιχάλων τον καθαρισμό των χόρτων στο Άλσος του Πανεπιστημίου δίπλα στο βυζαντινό Μουσείο και είπα απ’ευθείας ένα μεγάλο ΜΠΡΆΒΟ που ξεκίνησε νωρίς η αποψίλωση και ο καθαρισμός των εστιών για επικείμενη πυρκαγιά δίπλα στο δημοτικό σχολείο, το Πανεπιστήμιο και το ΕΠΑΛ πρώην Εμπορική Σχολή…. όπου δυστυχώς μόλις έφθασα μου άναψαν τα λαμπάκια για τον φίλο μου Διευθυντή Κώστα Βούκουνα που ενώ μας έχει υποσχεθεί εδώ και πέντε χρόνια όταν τον επισκεφθήκαμε όλοι οι απόφοιτοι του 1965 που γιορτάζαμε τα πενήντα χρόνια της αποφοίτησης μας…. υποσχέθηκε ότι θα τοποθετηθεί ο δείκτης του μαρμάρινου Ηλιακού ωρολογίου!

Το ρολόι αυτό έχει την ιστορία του από το 1955 που το έφτιαξε με την συμμετοχή των τότε μαθητών της Εμπορικής Σχολής ο Διευθυντής Μιχαήλ Πιτίδης που αποτελούσε σημείο αναφοράς για τα ερωτευμένα ζευγάρια της εποχής! Ο Πιτίδης ήταν τέρας μορφώσεως των μαθηματικών….. σε κλάσματα δευτερολέπτου μπορούσε και έκανε πενταψήφιο επί πενταψήφιο πολλαπλασιασμό χωρίς κανένα λάθος! Θυμάμαι και θυμούνται οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες μου στην έκτη τάξη όταν γρήγορα προσπάθησα να κάνω με μολύβι και χαρτί την πράξη και του είπα ότι είναι λάθος με έβγαλε στον πίνακα για επαλήθευση και ήταν το δικό μου το λάθος! Απλώς δεν έφαγα χαστούκια εκείνη την ημέρα επειδή αποδείχθηκε η ευστροφία του κυρίως στις μαθήτριες…. μου τα χρωστούσε για άλλη αιτία και αφορμή!

Για το συγκεκριμένο περιστατικό με το ρολόι το έχουμε δημοσιεύσει και πρό έτους! Αγαπητέ φίλε και χωριανέ Κώστα Φρόντισε και βάλε πάνω ένα μαραφέτι και ας μην δείχνει την ακριβή ηλιακή ώρα….. απλώς για τον καλοπισμό και την ιστορία! Και ερχόμαστε τώρα στην οδό Καλαμπόκα 61 στο στενό που και αυτό το έχουμε δημοσιεύσει ξανά από πέρσι….τα νερά τρέχουν μονίμως στο δρόμο από διαρροή που υπάρχει και φαίνονται και τα γαλάζια λάστιχα μέσα στην λακούβα με νερό! Αγαπητέ εξαδέλφε εξ αγχιστείας πρόεδρε της ΔΕΥΑΝΧ Βασίλη Μυριαγκέ Φρόντισε για την διαρροή γιατί την επόμενη φορά θα είμαι πολύ πιο καυστικός…. το έχω γράψει ξανά! Αυτά τα λίγα είχε το απογευματινό μου περπάτημα για να μην ξεχνάμε τα τοπικά μας προβλήματα! Καλό ξημέρωμα!

Εύχομαι να εισακουστούν τα γραφόμενα μου!

Χίος 13 Μαϊου 2020

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.