Οι 13 γαλάζιοι υποψήφιοι περιφερειάρχες και οι 7 του ΣΥΡΙΖΑ

Κλείνουν τα γαλάζια ψηφοδέλτια για τις Περιφερειακές εκλογές του προσεχούς Μαίου.
Oi πληροφορίες συγκλίνουν, στο ότι υποψήφιος που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Αττικής, θα είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης…!Υπενθυμίζεται πως στις αρχές της εβδομάδας, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε, κατά την περιοδεία του στην Άρτα και στην Πρέβεζα, τη στήριξη του κόμματος στους νυν Περιφερειάρχες :

-Απόστολο Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία
-Χρήστο Μέτιο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Μακεδονία
-Κώστα Αγοραστό στη Θεσσαλία
-Αλέξανδρο Καχριμάνη στην Ήπειρο
-Γιώργο Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο
-Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο

Πέραν όλων των προαναφερθέντων, όλες οι πληροφορίες επιμένουν και συγκλίνουν πως στις άλλες Περιφέρειες είναι υποψήφιοι οι:

Η πρώην ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα για τα Ιόνια Νησιά, που πιθανότατα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες που ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κεφαλονιά.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για την Πελοπόννησο, που η ανακοίνωσή του θα γίνει τη Δευτέρα που ο πρόεδρος της ΝΔ σχεδιάζει να περιοδεύσει στην Κορινθία

Ο αντιπεριφειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός για τη Στερεά Ελλάδα, ο οποίος διεκδικεί να είναι διάδοχος του νυν περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη που κατέρχεται στο Δήμο Αθηναίων.

Ο νυν βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης για τη Δυτική Μακεδονία που θα αντιμετωπίσει τον προσκείμενο στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ νυν περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη

Ο 48χρονος δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης από το Αγρίνιο για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που θα συγκρουστεί με τον «πράσινο» νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος πιθανότατα θα στηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο προσκείμενος στο ΚΙΝΑΛ νυν περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης είναι η κατ΄αρχήν επιλογή της ΝΔ για την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά οι γαλάζιοι επιτελείς θέτουν ως προϋπόθεση να μη στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει αφήσει προ καιρού να εννοηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τον Σταύρο Αρναουτάκη προτίθεται να στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση, όμως, που δεν τον στηρίξει και η Νέα Δημοκρατία…

Εφόσον, ο νυν Περιφερειάρχης, λάβει στήριξει κι από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, η Κουμουνδούρου, μπορεί να στηρίξει τον πρώην Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, ή να χρίσει υποψήφιο τον Παύλο Πολάκη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσδίδει μεγάλη πολιτική σημασία στην επερχόμενη αυτοδιοικητική εκλογή γι αυτό κι έχει εμπλακεί προσωπικά στην επιλογή των υποψηφίων Περιφερειαρχών, – όπως θα εμπλακεί και στην επιλογή των υποψηφίων Δημάρχων στις μεγάλες πόλεις που παίζουν καθοριστική πολιτική σημασία τα εκλογικά αποτελέσματα… Προς τούτο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε κατ ιδίαν με τους ενδιαφερομένους ή με τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να βρεθούν πρόσωπα που από τη μια να εκφράζουν το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση και από τη άλλη η υποψηφιότητά τους να απευθύνεται σε ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις και να έχει νικηφόρα προοπτική.

Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική θα κατέλθει εκ νέου η Ρένα Δούρου, στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στην Δυτική Μακεδονία ο Γιώργος Καρυπίδης, στην Πελοπόννησο ο Γιάννης Δέδες, στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη ο Κώστας Κατσιμίγας και στη Στερεά Ελλάδα ο γγ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.