Ξεκολλάει το LEADER Ιδιωτικών Έργων

Η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Χίου (ΕΤΑΧ) ανακοινώνει ότι έλαβε σήμερα, μετά από αρκετούς μήνες καθυστέρησης, τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση της 1ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER που αφορά έργα ιδιωτικού χαρακτήρα.

Έτσι, βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν ανοίξει για το επενδυτικό κοινό η δυνατότητα υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης για το LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 3.915.000,00€ για ιδιωτικές επενδύσεις που θα λάβουν χώρα στη Χίο, τις Οινούσσες και τα Ψαρά και αφορά κυρίως σε δράσεις ενίσχυσης επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού, στη μεταποίηση, τη βιοτεχνία και τη χειροτεχνία, στην παροχή υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τοπικού αγροτικού πληθυσμού κ.α.

Με την έναρξη των υποβολών προτάσεων χρηματοδότησης, η εταιρεία θα προχωρήσει σε σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων, ώστε να μεταφέρει την απαραίτητη πληροφόρηση στους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να βρείτε την προδημοσίευση σχεδίου της 1ης Πρόσκλησης καθώς και ενημερωτικό υλικό για το CLLD/LEADER στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΧ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://leaderchios.gr.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.