Μνήμη Αγίας Παρασκευής – Μνήμη Μικράς Ασίας στο Καστέλλο Χίου

Όπως κάθε χρόνο η Ένωση Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης Μικρός Ασίας τιμά τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής  στο όμορφο, κατανυκτικό και γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής Καστέλλου που κτίστηκε το 1936 από το μόχθο και τον ιδρώτα των κατοίκων του Συνοικισμού και τους απανταχού πρόσφυγες από την Αγία Παρασκευή Κρήνης Μικράς Ασίας.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την ευλογία και επιστασία του Σεβ.Μητροπολίτη Χίου Μάρκου, ο οποίος είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Ενώσεως Αγιοπαρασκευουσίων.

Μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες, αναμεμειγμένες με την οπτική εικόνα του Κιόστε της Μικρασίας εκεί απ’ όπου ξεριζώθηκαν οι περισσότεροι Αγιοπαρασκευούσοι της Χίου, θα ξυπνήσουν και φέτος κατά τη διάρκεια του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού που θα πραγματοποιηθεί στις 19:15 του Σαββάτου και της περιφοράς της θαυματουργής εικόνας της Αγίας Παρασκευής με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος και της φιλαρμονικής του Δήμου Χίου.

Ο Όρθρος θα αρχίσει στις 07:00 το πρωί της Εορτής και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Μάρκου.

Εφέτος η Ένωση Αγιοπαρασκευουσίων αποφάσισε με προτροπή του Σεβ. Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου να τιμήσει οφειλετικώς τον Ιατρικό κόσμο της Χίου στα πρόσωπα:

Α. Της Διοικητού του Νοσοκομείου Χίου κ. Ελένης Κανταράκη απονέμοντας το Χρυσό Μετάλλιο της Ένωσης και ανακηρύσσοντάς την Επίτιμο Μέλος.

Β. Του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Χίου κ. Ιωάννη Μανάρα απονέμοντας το Χρυσό Μετάλλιο της Ένωσης και ανακηρύσσοντάς τον Επίτιμο Μέλος.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 19:00 θα τελεστεί Μεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση της Αγίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.