Μάτα Μαΐλη …και τα καραβάκια της!

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα

Άς’ τη βάρκα στο κύμα όπου θέλει να τρέχει,

ας ορίζει τ’ αγέρι , τιμόνι-πανί……

Η αρχή του κλασσικού ποιήματος ‘Ας τη βάρκα’ του συμβολιστή ποιητή Κώστα Χατζόπουλου, εμείς όμως σήμερα θα… αφήσουμε στο κύμα όχι βάρκες αλλά καραβάκια…

Καραβάκια της Μάτα Μαΐλη, της εκλεκτής Χιώτισσας, χαμηλών τόνων δημιουργού με αντικείμενο της δουλειάς της  τι άλλο; Καράβια.

Κι αυτό γιατί κ. Μαΐλη;

-Κατάγομαι κ. Γαΐλα από την Συκιάδα της Χίου και γεννήθηκα στον Πειραιά. Αν και μεγάλωσα στην Νίκαια η σκέψη μου είναι συχνά στο νησί και το επισκέπτομαι σε κάθε ευκαιρία. Η μεγάλη μου αγάπη για την θάλασσα αλλά και η επιθυμία μου να αξιοποιήσω ότι υπάρχει γύρω από αυτήν ώστε η εικόνα της να με ταξιδεύει κάθε στιγμή, με οδήγησαν σε αυτήν την δραστηριότητα.

«Κατασκευές από θαλασσόξυλα για μικρές ιστορίες και μεγάλα ταξίδια»

Θαλασσόξυλα λοιπόν, το υλικό που χρησιμοποιεί η Μ.Μ., για τις κατασκευές της ατέλειωτες δημιουργίες, σειρές σχεδίων με αποκλειστικό θέμα: καράβια!

Πρωτότυπη δουλειά, ένα δώρο που το εκτιμούν οι φίλοι του χειροποίητου δώρου, οι φίλοι της θάλασσας, της Ελλάδας.

Η Μάτα Μαΐλη γεννήθηκε στον Πειραιά και   μεγάλωσε στην Νίκαια όπου διατηρεί και το εργαστήριο της στην οδό Κυζίκου 24.

Στο μικρό μας αφιέρωμα εδώ στο site της diafaneia.eu σας παρουσιάζουμε ένα σύντομο εισηγητικό ‘πορτρέτο’ της δημιουργού της οποίας θα έχομε την τιμή να φιλοξενήσουμε συνέντευξη της σύντομα στην έντυπη Χιώτικη Διαφάνεια και στη στήλη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ όπου γίνετε η καταγραφή προσωπικοτήτων από την Χίο που επηρέασαν ή επηρεάζουν με το έργο τους το πολιτιστικό- γενικά- γίγνεσθαι.

Άσε τότε το κύμα όπου θέλει να σπάζει,

Ας’ τις ζάλες να σέρνουν τυφλά την καρδιά…

   Κ. Χατζόπουλος- Άς τη βάρκα.

       Στην καρδιά μας μπήκαν τα πανέμορφα καραβάκια της κ. Μαΐλη, και  είμαι σίγουρη ότι όταν … τα γνωρίσετε θα μπουν και στην δική σας καρδιά.

Οδός Κυζίκου 24 στην Νίκαια, το εργαστήρι της Μάτα  Μαΐλη για να απολαύσετε τέχνη, θάλασσα, Ελλάδα. Είτε έρχεστε από Χίο για αγορές στην Αθήνα, είτε πάτε  Χίο για διακοπές  η επιλογή ενός δώρου από τις εκπληκτικές σειρές με τα καραβάκια της Μ.Μ., είναι μια πολύ έξυπνη και σικάτη επιλογή εφόσον μέσα σε όλα η τιμή τους είναι πολύ χαμηλή.

Τηλέφωνο επικοινωνίας με την Μ. Μ.: 6976664272.

Σημείωση: Το άρθρο δεν αποτελεί σε καμμιά περίπτωση εμπορική διαφήμιση.

Ευχαριστώ την εκλεκτή δημιουργό κ. Μάτα  Μαΐλη για την ευγένεια  της να μας παρουσιάσει την δουλειά της, την κ. Μαΐλη, μια Χιώτισσα που τιμά με την παρουσία της το νησί της καταγωγής των γονιών της- από την  πανέμορφη Συκιάδα-, το νησί μας, τη Χίο μας.

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.