Λ. Πυκνής: Να αξιοποιηθεί το κτήμα του Τατοϊου και όλα τα πρώην βασιλικά κτίρια!

Απευθύνομαι προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και σ ‘όλους τους αρμόδιους υπουργούς και φορείς τώρα που άρχισε να φυσάει νέος άνεμος Αισιοδοξίας για ανάπτυξη και δημιουργία να φροντίσουν τώρα που έχουμε όπως όλα δείχνουν πληθώρα από επενδυτές να προωθήσουν την αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου και αναστήλωση των κτιρίων των πρώην Βασιλικών ανακτόρων που είναι περιουσία του Ελληνικού λαού. Η περιουσία αυτή είναι χρυσοπληρωμένη από τούς κόπους και τον ιδρώτα των Ελλήνων! Είναι κρίμα τόσα χρόνια για ιδεολογικούς λόγους να παραμείνει ανεκμετάλλευτος.

Για την ιστορία από το 2003 τα 42.000 στρέμματα του Τατοϊου πέρασαν στον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου και όλα τα ιστορικά κτίρια παραμένουν έρμαιο της τύχης τους και γίνεται πλιάτσικο δηλαδή,μπείτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μην δώστε! Απ’ ότι έχω διαβάσει από το 2011 είχε ξεκινήσει σχέδιο αξιοποίησης του κτήματος Τατοΐου και μάλιστα από το γραφείο της τότε Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη και της Εφορείας Νεωτέρων μνημείων Αττικής και με συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα προχωρούσαν στην αποκατάσταση των ιστορικών κτιρίων τού κτήματος. Το γιατί σταμάτησε δεν χρειάζονται εξηγήσεις όταν μας κυβερνούσαν Αριστερόστροφοι που πιστεύουν ακόμη στην κολεκτίβα. Όταν γίνει η ανάπλαση θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 300 θέσεις μόνιμης εργασίας και άλλες χίλιες εποχικές. Η τουριστική ανάπτυξη και αξιοποίηση θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στον κρατικό κουρβανά που θα μπορούσαν να περάσουν στο ασφαλιστικό σύστημα που θα ωφεληθούν τόσο το σύστημα Υγείας όσο και θα βελτιωθούν οι συντάξεις.

Σήμερα η κυρία Λίνα Μενδώνη είναι Υπουργός Πολιτισμού πιστεύω ότι γνωρίζει πολύ καλά την δουλειά που έχει προηγηθεί ας φροντίσουν λοιπόν όλοι μαζί να δώσουν πνοή και περισσότερο πράσινο στην καθημερινότητα των πολιτών και να έχουμε πολυποίκιλα έσοδα στο Δημόσιο. Τολμήσετε να ξεφύγετε από την μιζέρια και την κριτική από αλλοπρόσαλλες ιδεολογίες και ιδεοληψίες των αριστερόστροφων συνδικαλιστικών οργανώσεων που πιστεύουν ακόμη στην κολεκτίβα. Τα μυαλά τους και έξι λίρες που έλεγαν οι παλιοί φιλόσοφοι και θυμόσοφοι! Τώρα πλέον ακόμη και ο δανεισμός γίνεται με αρνητικό επιτόκιο κυρίως στα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου! Τώρα που πνέει ούριος άνεμος Αισιοδοξίας για ανάπτυξη από την ιδιωτική πρωτοβουλία Φροντίστε να τον εκμεταλλευτείτε για να δούμε έργα πνοής για το καλό του τόπου μας και ας ξεφύγουμε από τα τύμπανα πολέμου.

Χίος, 9 Ιανουαρίου 2020

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.