Κορονοϊός: Έχουν χάσει τη ζωή τους 81 άνθρωποι – Στα 1832 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού κατά 77 ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης το υπουργείο Υγείας. Έχουν χάσει τη ζωή τους 81 άνθρωποι και έχουν καταγραφεί συνολικά στη χώρα 1832 κρούσματα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 77 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 1832 .

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, έχουν καταγραφεί 2 νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας να φτάνει τους 81 (58 άνδρες και 23 γυναίκες). Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 88% είχε κάποιο επικείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 90 ασθενείς (71 άνδρες και 19 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 66 έτη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι 10 ασθενείς έχουν εξέλθει από την εντατική. Επίσης το 72% αυτών πάσχει από υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι από 70 ετών και άνω.

Από το σύνολο των κρουσμάτων το 55% είναι άνδρες. Επίσης από τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 501 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 679 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Επίσης έχουν διενεργηθεί 28584 εργαστηριακοί έλεγχοι για κορονοϊό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.