Ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης για την τουριστική προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Β.Α., κ. Νίκος Νύκτας, συμμετείχαν στο 1ο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, το οποίο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Τουρισμού, κ. Θεοχάρη, του υφυπουργού Τουρισμού κ. Κόνσολα και της Προέδρου του ΕΟΤ, κ. Γκερέκου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με κύριο θέμα την υποβολή Προκαταρκτικών Προτάσεων Εξειδίκευσης Χαρακτηριστικών Στοιχείων για την Τουριστική Διαφοροποίηση των ελληνικών Περιφερειών, με στόχο αυτές να ληφθούν υπόψη για να ενταχθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαφημιστικής Καμπάνιας 2020 που υλοποιεί ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (που έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει εντός του Ιανουαρίου 2020).

Τόσο ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς των νησιών.  Το προηγούμενο διάστημα ο κ. Νύκτας πραγματοποίησε κύκλο επαφών στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, ώστε να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις προτάσεις των τοπικών φορέων, τα οποία τέθηκαν στην παραπάνω συνάντηση.

Ο Περιφερειάρχης, κ. Μουτζούρης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην έλλειψη βασικών τουριστικών υποδομών, στην μεγάλη γραφειοκρατία που δημιουργεί προβλήματα στις επενδύσεις, αλλά και στο μεταναστευτικό που πλήττει τον τουρισμό στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ο κ. Νύκτας ζήτησε την έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού  και την ειδική αντιμετώπιση των νησιών της Π.Β.Α. από τον ΕΟΤ στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής, ώστε να καταφέρουν να αντισταθμίσουν τις απώλειες, να αυξηθεί η αναγνωρισιμότητά τους και να περιοριστεί η ζημία που έχει υποστεί η τουριστική τους φήμη από τη σύνδεσή τους με το μεταναστευτικό.

Τέθηκε επίσης το σημαντικό θέμα της προσβασιμότητας των νησιών, η ανάγκη για τακτικές και συχνές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις, τόσο με την ηπειρωτική χώρα, όσο και με άλλα νησιά, αλλά και μεταξύ των νησιών της Περιφέρειας. Επισημάνθηκε η ανάγκη έγκαιρης οριστικοποίησης και ανακοίνωσης των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, αλλά και η ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα η αδειοδότηση και κατασκευή υδατοδρομίων, που θα διευκολύνουν τις συνδέσεις στα νησιά.

Επεσήμανε τη δυναμική που διαθέτει το Βόρειο Αιγαίο σε φυσικούς, πολιτιστικούς και ανθρώπινους πόρους, σε μοναδικά τοπικά προϊόντα και ζήτησε να συμπεριλαμβάνεται το τουριστικό προϊόν των νησιών μας στις μεγάλες εθνικές καμπάνιες που πραγματοποιεί ο ΕΟΤ για τη γαστρονομία, για τη φύση, για τον τουρισμό εμπειρίας, τον ιαματικό κ.λ.π.

Τόσο ο υπουργός Τουρισμού, κ. Θεοχάρης, όσο και η κ. Γκερέκου, αναγνώρισαν το τεράστιο βάρος που σηκώνουν τα νησιά λόγω του μεταναστευτικού και υποσχέθηκαν ότι θα υπάρξει ένα ειδικό πρόγραμμα για την ενίσχυση του Βορείου Αιγαίου στην τουριστική προβολή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.