Γυνή Πλέουσα: Συνεχίζεται σήμερα και αύριο στο Σταύλο του Χωρέμικου

 

 

 

Εχθές το βράδυ η Αρκαδία Ψάλτη ανέβασε τη γυνή πλέουσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο γεμάτο από κόσμο Σταύλο του Χωρέμικου (Κοντογιάννη 20).  Η κυρία Ψάλτη επέλεξε να δείξει στο κοινό ένα κείμενο σχετικό με τους ανθρώπους της θάλασσας.

Στο έργο μία γυναίκα καραβοκύρη προσπαθεί να κρύψει από τον άνδρα της τα χρέη που έχει σε ένα οινοπώλη.

Τους ρόλους των πρωταγωνιστών και του αφηγητή μοιράζονται η Αρκαδία Ψάλτη, η Λένια Ξενάκη και η Μαρία Ρεβελάκη ενώ τους συνοδεύουν με μουσική και τραγούδι ο Γιάννης Φασιανός και η Ελένη Θεριουδάκη.

Η παράσταση θα δοθεί και σήμερα και αύριο, στον ίδιο χώρο, και η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο βιβλιοπωλείο πυξίδα.

Οι θεατές είναι καλό να τιμήσουν αυτή την προσπάθεια καθώς εχθές ο κόσμος δε δυσκολεύτηκε να καταλάβει τη γλώσσα και τη λεπτομερή αφήγηση του Παπαδιαμάντη και πολλές φορές γέλασε μαζί τους. Επίσης, η Αρκαδία Ψάλτη ήταν καλή ως οινοπώλης, η Λένια Ξενάκη έπαιξε με πάρα πολύ ωραίο χιούμορ το γιο της καραβοκύρισσας, η Μαρία Ρεβελάκη απέδωσε με απλότητα το ρόλο της καραβοκύρισσας, ο Γιάννης Φασιανός έδωσε ήχο με το κανονάκι του στη διήγηση και η Ελένη Θεριουδάκη έδειξε την πάρα πολύ ωραία φωνή της.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και για άλλη εκδήλωση ο Σταύλος του Χωρέμικου καλό είναι να έχει κι άλλο κλιματιστικό γιατί το ένα που έχει δε φτάνει όταν μαζεύονται πολλοί άνθρωποι εκεί.

Κώστας Καγκελίδης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.