Γιάννης Παληός| Αντιλαϊκή κυβέρνηση θα έχουμε – Ποιος θα βάλει εμπόδια είναι το θέμα για το λαό;

Είμαστε ένα βήμα πριν απ’ τις κάλπες… Ας θυμηθούμε πόσες απ’ τις κυβερνήσεις που ήρθαν ήταν χειρότερες από εκείνες που έφυγαν! Όσες όμως κυβερνήσεις και να περάσουν, με τα Κόμματα που δεσμεύονται στον ίδιο δρόμο της ανάπτυξης των κερδών σε βάρος του λαού, τα μνημόνια διαρκείας δεν πρόκειται να φύγουν, καμιά καλύτερη ημέρα δε θα δούμε και η καθημερινότητά μας συνεχώς θα χειροτερεύει. Συνηθίζουμε να λέμε πως τα κόμματα έχουν ιστορικές ευθύνες. Εκείνο που δεν αναφέρουμε όμως συχνά, είναι η ιστορική ευθύνη που έχει ο κάθε ένας μας.

Η βαθιά καπιταλιστική κρίση, αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, προϋποθέτει τα δικαιώματά μας να γίνουν κάρβουνο στην ατμομηχανή των κερδών. Δεν είναι δυνατόν ο καπιταλισμός να κινηθεί με άλλο τρόπο, δεν μπορεί να υπάρξει πρόταση διατήρησής του στην οποία κέρδη και δικαιώματα να συνυπάρχουν. Σήμερα πρέπει να γίνει ένα βήμα με ψήφο στο ΚΚΕ, που ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα πολύ πριν από την εκδήλωση της κρίσης. Προειδοποίησε ότι η διαχείριση που όλα τα κόμματα μας πρότειναν θα ήταν προς όφελος των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι προς όφελος του λαού. Ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός.

Το ΚΚΕ εκφράζει βαθιά ανθρωπιστική ευαισθησία, ανώτερο ήθος, εντιμότητα και σταθερή προσήλωση στην ανύψωση των κοινωνικά αδύναμων, όχι μόνο την υλική αλλά και την πνευματική που είναι ακόμη πιο σημαντική, γιατί αυτή δίνει αληθινό νόημα στη ζωή των ανθρώπων. Οι θέσεις του δε βρίσκουν ακόμη την ανταπόκριση που τους αξίζει, γιατί οι άνθρωποι τρομάζουν μπροστά στην αλήθεια και δεν προτιμούν εύκολα το δύσκολο δρόμο! Προτιμούν να ζουν με την ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν, χωρίς όμως οι ίδιοι να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια. Καταφεύγουν στην ανάθεση, είναι ευάλωτοι σε απειλές, στα ψευτοδιλήμματα που θέτουν τα Κόμματα του κεφαλαίου όπως του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έρχεται ο Κούλης και θα είναι χειρότερα» ή «διάλεξε υπευθυνότητα και σταθερότητα» της ΝΔ. Είναι ευάλωτοι σε μικρορουσφέτια ειδικά εκείνοι που έχουν συσσωρευμένα προβλήματα. Κανείς δεν πρέπει να εγκλωβιστεί επιλέγοντας δήμιο! Στην πραγματικότητα, όμως, πρέπει να ματώσεις για να αλλάξει η ζωή σου, ποτέ κανείς δεν πέρασε στην απέναντι όχθη χωρίς κόπο, τόλμη και θυσία. Οι εύκολες επιτυχίες καταρρέουν αμέσως σα χάρτινοι πύργοι. Εδώ μιλάμε για μια απλή ψήφο, που δεν πρέπει και πάλι να κλέψουν από το λαό. Ειδικά όταν τους έχουμε πλέον γνωρίσει όλους! Το θέμα δεν είναι η όποια κυβέρνηση σχηματιστεί αύριο με πρόθυμους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Βελόπουλο, Βαρουφάκη κλπ. Δεν είναι η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο. Το θέμα είναι να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευσή απέναντί τους.

Το ΚΚΕ ήταν και θα είναι απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, όπως η σημερινή και οι προηγούμενες που ψήφισαν και εφάρμοσαν μνημόνια, το έχει αποδείξει. Είπε την αλήθεια στα δύσκολα. Δεν θα εγκαταλείψει το λαό. δε θέλει να στηρίζεται  ο ελληνικός λαός στη φιλανθρωπία αλλά στα δικαιώματα και στη δουλειά του.

Το μεγαλύτερο κακό που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρόδωσε και διέσυρε απενοχοποίησε τις αξίες και τα ιδανικά της αριστεράς, συκοφάντησε όλα όσα οδήγησαν  το λαό σε αγώνες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και εκείνα για τα οποία πάλεψαν γενιές και γενιές αγωνιστών.

Το ΚΚΕ αποτελεί σήμερα το ισχυρότερο ανάχωμα στην εν εξελίξει κρίση, η οποία στο προσεχές διάστημα όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση αναμένεται να ενταθεί με μπαράζ πλειστηριασμών και όχι μόνο… Και επειδή οι εργαζόμενοι, όσοι αισθάνονται αριστεροί, ξέρουν ότι «μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται» και επειδή η επόμενη μέρα είναι κρίσιμο ζήτημα, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι η μόνη σίγουρη επιλογή, η μόνη ελπίδα για το λαό.

 

Γιάννης Ν. Παληός

28/06/2019

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.