Αλέκος Χατζηκώστας : ‘Ανεμόμυλοι’

 

Ανεμόμυλοι

Και γύριζαν συνέχεια οι ανεμόμυλοι
φορτωμένοι με τις μνήμες
εκείνων που τα περασμένα χρόνια
τόλμησαν να τα βάλουν μαζί τους

…………

Τους κορόιδευαν για την αποκοτιά τους
και κυρίως εκείνη την τρέλα
των νεκρών πια ποιητών που προσπάθησαν
να τους φυλακίσουν στους στίχους τους

…………

Παρέμειναν, λεβεντόκορμοι, σιωπηλοί
αεικίνητοι, ετοιμοπόλεμοι
περιμένοντας τους επόμενους ονειροπόλους
για να συντρίψουν τα όνειρα τους.

Αλέκος Χατζηκώστας. Μάης 2020.

 

……………………………

Μία φωτογραφία- Ένα ποίημα. Η φωτογραφία των ανεμόμυλων της Χίου ενέπνευσε τον εκλεκτό  Μακεδόνα ποιητή Αλέκο Χατζηκώστα να συγγράψει αυτό το πανέμορφο ποίημα που είμαι σίγουρη ότι θα συγκινήσει όλους εσάς τους καλούς φίλους της ποίησης  και γι αυτό άλλωστε το επέλεξα για ανάρτηση.

Ο ποιητής το έχει ανεβάσει στο λογαριασμό του στο facebook  από όπου και με την άδεια του το μεταφέρω σε εσάς.

Ο Αλέκος Χατζηκώστας είναι Δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Η Άλλη Άποψη της Ημαθίας» και του alli-apopsi.gr. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, περιοδικά και site εδώ και δεκαετίες, ενώ έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε μια σειρά ιστορικά συνέδρια και ημερίδες. Έχει εκδώσει 8 βιβλία και συμμετέχει σε συλλογικούς τόμους , ενώ πολύ πρόσφατα και στα τέλη του 2019 κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή:’Μακρινή παρουσία’ /εκδόσεις Άλφα πί –Χίος/Ροδοκανάκη 7-Χίος/22710-41287 από όπου μπορείτε να αποκτήσετε τη συλλογή  καθώς και στο 6972717285.

Αμέσως μετά την κυκλοφορία της πρώτης του ποιητικής συλλογής τον συναντάμε και στην  αξιόλογη ποιητική ανθολογία και έκδοση του atexnos.gr ‘ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ’ με συμμετοχή 5 ποιημάτων. Αυτή τη ποιητική συλλογή με την συμμετοχή του εκλεκτου ποιητή μας Α. Χ.,  και φίλου της Χίου μπορείτε να προμηθευτείτε:

Γράμματα της ποίησης.

Υπότιτλος. 19 ποιητές εντέχνως στο Ατέχνως.

Αρ. σελ: 128

Έτος Έκδοσης :2020.

Παραγγελίες.EkdoseisAtexnos@gmail.com/6979795057.

Όσοι  φίλοι των γραμμάτων θέλουν μπορούν να το παραλάβουν όπου υποδείξουν και χωρίς επιπλέον κόστος , απλά με ένα μήνυμα (με την διεύθυνση παραλαβής) στο: EkdoseisAtexnos@gmail.com.

Μεγάλη τιμή για την Χίο μας – ανεμόμυλοι υπάρχουν παντού, όχι μόνο στη Χίο- να εμπνέει δημιουργούς του επιπέδου του Α. Χατζηκώστα. Εύχομαι ‘Καλή Επιτυχία’ και στον χώρο της ποίησης και τον ευχαριστώ θερμά για την διάθεση του ποιήματος του.

Επιμέλεια στήλης

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.