Νέο κύμα απολύσεων στο ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ -ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

Ο Όμιλος «ALTER EGO» (πρώην ΔΟΛ) συνεχίζει τις «εκκαθαρίσεις» στα έντυπα και στα διαδικτυακά του Μέσα. Επτά δημοσιογράφοι και τεχνικοί προστίθενται στους απολυμένους που συνολικά κατά το τελευταίο δίμηνο, ξεπερνούν τους είκοσι. Απολύθηκαν χθες από το «Βήμα» οι δημοσιογράφοι Λαλίνα Φαφούτη και Θοδωρής Λαΐνας που επί σχεδόν δυο δεκαετίες έγραφαν για επιστημονικά θέματα από το χώρο της τεχνολογίας, του διαστήματος, της ιατρικής, της αρχαιολογίας κ.ά. (μεταξύ άλλων ήταν εκ των βασικών συντακτών του BHMAscience στο κυριακάτικο φύλλο), η Ελενα Φυντανίδου, η οποία κάλυπτε επί σειρά πολλών ετών ρεπορτάζ Υγείας και…

Περισσότερα

Στην Τήνο για τους εορτασμούς της Παναγίας και την επέτειο της Έλλης η φρεγάτα Γαύδος

Την φρεγάτα Γαύδος, την οποία εμβόλισαν οι Τούρκοι πριν από μερικούς μήνες, έστειλε συμβολικά σήμερα ανήμερα της Παναγίας το Λιμενικό Σώμα στην Τήνο. Με αφορμή την επέτειο της φρεγάτα Έλλης τον Δεκαπενταύγουστο του 1940 το Λιμενικό στέλνει κάθε χρόνο στην Τήνο φρεγάτες για να τιμήσει την ημέρα. Φέτος η φρεγάτα, Γαύδος που χτυπήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου την ώρα που έκανε περιπολία στην περιοχή των Ιμίων, στάλθηκε συμβολικά στο νησί.

Περισσότερα

Σωτήρια αεροδιακομιδή βρέφους στην Αθήνα

Με αναπνευστική δυσχέρια λόγω πρόωρου τοκετού, μεταφέρθικε μόλης 5 ωρών βρέφος, από την Χίο στην Αθήνα με αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας.Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην 112 πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας. Η αερομεταφορά του βρέφους έγινε μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ.

Περισσότερα

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Έκθεση έδειξε αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού. Πτώση σημείωσαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, έπειτα από τη δημοσιοποίηση έκθεσης που έδειξε αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού ενώ οι επιδεινούμενες προοπτικές της οικονομίας δημιουργούν εκτιμήσεις για χαμηλότερη ζήτηση. Στις 07:08 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν πτώση 13 σεντς, ή 0,2%, στα 72,33 δολάρια το βαρέλι. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν πτώση 25 σεντς, ή 0,4%, στα 66,79 δολάρια το βαρέλι, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Περισσότερα

35 τα θύματα μέχρη στιγμής από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση οδογέφυρας στη Γένοβα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία αφού τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύχτα αναζητώντας επιζώντες μέσα στα χαλάσματα. «Ο τελευταίος επίσημος αριθμός είναι 35 αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γένοβας, αφού κάτω απο τόνους τσιμέντων ίσως υπάρχουν κι άλλοι νεκροί.

Περισσότερα

Εικονική αερομαχία και 14 τουρκικές παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο

Σε 14 παραβιάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών προχώρησαν 10 τουρκικά αεροσκάφη την Τρίτη σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών. Τα τουρκικά αεροσκάφη (10 F-16 που πετούσαν σε πέντε σχηματισμούς των δύο) προέβησαν επίσης σε έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τέσσερα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.  

Περισσότερα

Αντίποινα Ερντογάν σε ΗΠΑ: Αύξησε τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

Η Τουρκία προχώρησε σε αύξηση των τελωνειακών δασμών σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας. Η Τουρκία προχώρησε σε αύξηση των τελωνειακών δασμών σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας, «σε αντίποινα στις εσκεμμένες επιθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στην οικονομία μας», ανέφερε την Τετάρτη σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. Την περασμένη Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ενέκρινε την επιβολή υψηλότερων επιπρόσθετων δασμών σε εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Τουρκία καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των δύο χωρών…

Περισσότερα

Η Ελλάδα υποδέχθηκε τους Μητρετώδη και Κούκλατζη (εικόνες – βίντεο)

Οι Μητρετώδης και Κούκλατζης κατέβηκαν από το αεροσκάφος ντυμένοι με τις στρατιωτικές στολές τους και οι γονείς τους έσπευσαν να τους κρατήσουν στην αγκαλιά τους   Έπειτα από 167 ημέρες και νύχτες άδικα φυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, το μαρτύριο για τους Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, έλαβε τέλος τα ξημερώματα του 15αύγουστου, λίγο μετά τις 3.45. Ανήμερα της Παναγίας, οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί πάτησαν ελληνικό έδαφος και είναι πλέον ελεύθεροι να συνεχίσουν τη ζωή τους ξεχνώντας τον «Γολγοθά» που έζησαν. Αργά το απόγευμα, κι αφού έγινε γνωστή…

Περισσότερα