Ώρα Κώστα Τριαντάφυλλου στην Χίο – Φουλάρει για μεγάλη νίκη την Κυριακή

Αίσθηση προκάλεσε η υποψηφιότητα του Κώστα Τριαντάφυλλου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, προκαλώντας θετικά σχόλια αθηναϊκών μέσω ενημέρωσης, που κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με γνώσεις και ήθος, πανελλήνιο κύρος, ευρωπαϊκή εμπειρία και επαφές.

Ακολουθεί το άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας thecaller.gr:

Η προσωπικότητα, η εμπειρία, η γνώση, το ήθος του πρ. βουλευτή Χίου και το δυνατό ψηφοδέλτιο που συγκρότησε αποτέλεσαν τα δυνατά χαρτιά, που φαίνεται ότι γέρνουν αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ του στην εκλογική μάχη του ιστορικού νησιού.
Η απόφαση του να διεκδικήσει την δημαρχία υποστηρίχτηκε όχι μόνο από τον πολιτικό χώρο που πορεύτηκε για χρόνια, αλλά και από ευρύτερες δυνάμεις και πρόσωπα μιας και πρόκειται για μια προσωπικότητα με διακομματική αποδοχή στο νησί. Η Χίος θα έχει την ευκαιρία να έχει έναν δήμαρχο με πανελλήνιο κύρος, ευρωπαϊκή εμπειρία και επαφές.

Ποιος είναι ο Κώστας Τριαντάφυλλος
Γεννήθηκε στη Χίο το 1979. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Κράτους και Δημόσιας Πολιτικής στο Πολιτικό Τμήμα, της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση Δημοσίου Δικαίου. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Παδουβά και έχουν δύο κόρες, τη Μαρκέλλα και την Κατερίνα. Ασκεί τη μάχιμη δικηγορία και είναι δικηγόρος παρ’ Εφέταις. Είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου και του Λαογραφικού Πολιτιστικού Ομίλου Χίου «Λέων Αλλάτιος». Εξελέγη βουλευτής Χίου στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και της 17ης Ιουνίου 2012. Διετέλεσε δραστήριο μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και συμμετείχε στις Επιτροπές: Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κανονισμού, Ασυλίας και Θεσμικών Υποθέσεων. Ως βουλευτής ήταν εισηγητής για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Ναυτιλίας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής καθώς και  Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής. Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γραμματέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων και μέλος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ. Έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου Νέας Γενιάς, θεσμικού οργάνου του Συμβουλίου της Ευρώπης και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων Ελλάδας. Είναι εθελοντής αιμοδότης και ενεργό μέλος κοινωνικών και πολιτιστικών συλλόγων της Χίου. Έχει προσκληθεί και έχει συμμετάσχει ως συντονιστής ή ομιλητής σε δεκάδες διεθνή και πανελλήνια συνέδρια και ημερίδες. Στις 25 Οκτωβρίου 2018, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Χίου, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία της συγκρότησης μιας ευρείας, υπερκομματικής και ενωτικής παράταξης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.