Ώρα για την εκκίνηση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας

 

Λίγες μόλις ώρες έχουν απομείνει για την διεξαγωγή του 37ου Μαραθωνίου Αθήνας και των παράλληλων αγωνιστικών εκδηλώσεων. Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει σήμερα στις 17.00 με τα 10χλμ. και συνεχίζεται αύριο με τον Μαραθώνιο, τα 5χλμ. και τους αγώνες για παιδιά και special olympics.

Μια ημέρα γιορτής για την πόλη και τους δρομείς που φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, δεδομένο του ότι συμπληρώθηκαν τα όρια συμμετοχής σε όλες τις αποστάσεις. Αναμαφίβολα ο μαραθώνιος είναι το σημαντικότεροι γεγονός, αφού πρόκειται για την κλασική διαδρομή, αυτήν που όλοι θέλουν να τρέξουν έστω για μία φορά στη ζωή τους. Στην Ελλάδα έχουν έρθει για να συμμετάσχουν και ελίτ ξένοι αθλητές, που δήλωσαν μάλιστα έτοιμοι να κυνηγήσουν ακόμη και το ρεκόρ διαδρομής και διοργάνωσης το οποίο είναι 2.10.37.

Ο Ντάνιελ Μουτέτι (Κένυα) είναι ένας από αυτούς που διεκδικούν τη νίκη, κάτι που δήλωσε και στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Ο 25χρονος έχει ατομικό ρεκόρ 2.09.25 από φέτος. Με υψηλές προσδοκίες κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση και ο Ρόντσας Λόκιταμ Κιλίμο (Κένυα), που επέλεξε την Αθήνα για τον πρώτο μαραθώνιο της καριέρας του.

Παράλληλα με το διεθνή μαραθώνιο θα γίνει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με τον Κώστα Γκελαούζο (ΠΑΟ) νικητή στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις να φαντάζει ως το φαβορί και για φέτος. Ο αθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ τον Σεπτέμβριο στο Βερολίνο, όπου τερμάτισε σε 2.18.37. Με αξιώσεις θα μπει στη διοργάνωση και ο Χριστόφορος Μερούσης για όγδοη χρονιά και έχοντας στο ενεργητικό του τέσσερις νίκες. Θέση στο βάθρο των νικητών θα διεκδικήσει και φέτος ο Παναγιώτης Καραΐσκος , που ήταν τρίτος στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις. Σταθερή αξία στο αγώνισμα του μαραθωνίου την τελευταία 15ετία είναι ο Δημήτρης Θεοδβρακάκος, που θα είναι και φέτος στην εκκίνηση του αγώνα και θα επιδιώξει ένα καλό πλασάρισμα.

Στις γυναίκες η Ελευθερία Πετρουλάκη (ΑΟ Μυκόνου) αποτελεί το βασικό φαβορί κι έτσι θα επιχειρήσει να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο, όπου στο ντεμπούτο της στο μαραθώνιο αναδείχθηκε νικήτρια. Θέση εκκίνησης θα πάρει και η Στεφανία Λεοντιάδου (ΑΣ Λευκάδας Φίλανδρος), η “ασημένια” στη διοργάνωση του 2018. Με αξιώσεις θα μπει στον αγώνα η Σόνια Τσεκίνη (ΦΣ Αργους Ορεστικού), αλλά και η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΠΓΣ).

Η εκκίνηση του μαραθωνίου θα δοθεί στις 09.00 το πρωί με περίπου 20.000 δρομείς να έχουν δηλώσει συμμετοχή και νωρίτερα στις 08.15 στη Λ. Αμαλίας θα γίνουν τα 5χλμ. ZERO WASTE FUTURE με την συμμετοχή 12.000 δρομέων όλων των ηλικιών. Ανάμεσα στους αθλητές και τις αθλήτριες που ξεχωρίζουν είναι ο Μάρκος Γκούριας, ο Μάριος Αναγνώστου, Θάνος Καλάκος. Στις γυναίκες θα τρέξουν μεταξύ άλλων η Αναστασία Μαρινάκου, η Ανθή Κυριακοπούλου, αλλά και η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει ακόμη τα 3χλμ. ERGO, τα οποία θα γίνουν στις 10.35. Νικήτρια στον περσινό αγώνα 5χλμ. ήταν η Ανθή Κυριακοπούλου και στους Άνδρες ο Ανδρέας Δημητράκης με ρεκόρ διαδρομής (14.47).

Το πρόγραμμα
Κυριακή (10/11)
08.15: Αγώνας Δρόμου 5χλμ ZERO WASTE FUTURE (εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη)
09.00: Μαραθώνιος Δρόμος & Δυναμικό Βάδισμα (42.195μ. στην Αυθεντική Διαδρομή)
09.15: Αγώνες Δρόμου Παιδιών σε Δήμους κατά μήκος της Αυθεντικής Μαραθώνιας
10.05: Αγώνας Δρόμου Special Olympic Hellas 1200μ (εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής)
10.20: Αγώνας Δρόμου Παιδιών 1200μ (εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής)
10.35: Ομαδικός Αγώνας Δρόμου 3χλμ ERGO -Τελικός του Run Greece (εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας στο ύψος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου)

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.