Όχι στη δημιουργία μονάδας καύσης τηγανέλαιων στη Λαγκάδα

Αναστάτωση έχει φέρει στην τοπική κοινωνία της Λαγκάδας Χίου η εγκατάσταση της μονάδας καύσης φυτικών ελαίων (τηγανέλαια κ.λπ.), για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία κατασκευάζεται στην διασταύρωση προς Λαγκάδα, στον εθνικό δρόμο Χίου – Καρδαμύλων.
Οι πρώτες αντιδράσεις εκδηλώθηκαν στην συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Παρασκευής, 8 Μαρτίου 2019, όπου παρευρέθηκαν 100 κάτοικοι της Λαγκάδας, οι οποίοι και φυσικά δεν επιθυμούν να παραχωρηθεί η έκταση αυτή για τη συγκεκριμένη χρήση.
Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού συμβουλίου του χωριού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 11.30 το πρωί, λαϊκή συνέλευση για ενημέρωση και συζήτηση με τους κατοίκους του χωριού σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία του Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση φυτικών ελαίων/βιορευστών, στη θέση Καρυδάς της Τ.Κ. Λαγκάδας της Δ.Ε. Ομηρούπολης του Δήμου Χίου.
Ήδη πάντως έχουν ξεκινήσει εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο, όπου θα τοποθετηθούν οι δύο μεταλλικοί οικίσκοι. Είναι ακριβώς πάνω στο κεντρικό δρόμο από Χίο προς Λαγκάδα στα αριστερά και δυστυχώς είναι το πρώτο πράγμα που θα βλέπει κανείς όταν επισκέπτεται την όμορφη Λαγκάδα.

Πού είναι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας που θα έπρεπε να δώσουν άμεσα εντολή για αναστολή των εργασιών;

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.