Όχι στην υποβάθμιση της Βόρειας Χίου με κλειστά σχολεία

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι των Καρδαμύλων με αφορμή την απόφαση μη λειτουργίας του τμήματος Οικονομικών του ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων. Πρόκειται για το μοναδικό τμήμα που δεν εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και στο οποίο είχε δηλώσει αίτηση φοίτησης μια μόνο μαθήτρια από τη Συκιάδα.

Οι κάτοικοι των Καρδαμύλων εξέφρασαν την αγωνία και την ανησυχία τους, διότι όπως ανέφεραν αν το τμήμα κλείσει φέτος τότε δεν πρόκειται να λειτουργήσει ξανά, με αποτέλεσμα να ερημώνονται σιγά σιγά τα χωριά της Βόρειας Χίου.  Οι Καρδαμυλίτες, μικροί και μεγάλοι κατά την πορεία διαμαρτυρίας τους, πέρασαν από τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου αλλά και από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.

«Κλειστό σχολείο, έρημο χωριό» — «Όχι άλλη κοροϊδία ανοιχτά πάντα τα σχολεία» — «Όχι στην υποβάθμιση της Βόρειας Χίου με κλειστά σχολεία» ήταν ορισμένα από τα συνθήματά τους.

Τη στήριξή του εξέφρασε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Μπουγδάνος

Στο πλευρό των κατοίκων των Καρδαμύλων τάσσεται και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Μπουγδάνος, ο οποίος με επιστολή του προς την νέα Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως ζητά την έγκριση λειτουργίας του Τομέα Διοίκησης & Οικονομίας στο 1ο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων. Στην επιστολή του αναφέρει:

«Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Σας διαβιβάζω συνημμένα έγγραφο του Συλλόγου Διδασκόντων του Λιβάνειου 1ου ΕΠΑΛ Καρδαμύλων σχετικά με τη μη έγκριση του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.

Επισημαίνω ότι η σχετική απόφαση δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία του σχολείου, ενώ οι χιλιομετρικές αποστάσεις δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Χρέος μας, ειδικά στην ακριτική περιοχή μας, είναι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τα μικρά σχολεία των περιφερειακών οικισμών τα οποία αποτελούν πνεύμονα ζωής για τα νησιά μας.

Παρακαλώ θερμά για την έγκριση λειτουργίας του Τομέα Διοίκησης & Οικονομίας στο 1ο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων ανεξάρτητα από αριθμό μαθητών, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παραμεθόριας νησιωτικής περιοχής μας».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.