Όταν η κα. Καλογήρου δεν ξέρει από ΕΣΠΑ και το κατανοούν όλοι εκτός από την ίδια

Δυστυχώς για την κα. Καλογήρου η δραματική κατάσταση της Περιφέρειας ως προς το ζήτημα των δαπανών του ΕΣΠΑ κάνει και πάλι τον γύρο του διαδικτύου αυτή τη φορά από δημοσιογράφους όχι μόνο δεν ταυτίζονται με την Περιφέρεια αλλά και ουδεμία σχέση έχουν με αυτή.

Η απάντηση από το site aftodioikisi.gr έρχεται να αποκαταστήσει την πλήρη αλήθεια αναδεικνύοντας την καινοφανή θεωρία της κας Καλογήρου σχετικά με τη διαχείριση και την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Αναλυτικά το site αναφέρει:

«Απέλπιδα προσπάθεια να πείσει ότι η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο είναι υψηλή, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η aftodioikisi.gr βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος,  κάνει η οικεία Περιφέρεια και η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, προφανώς αναφερόμενη σε σχετική ανακοίνωση του συνυποψηφίου της Κ. Μουτζούρη, κάνει λόγο για «πολιτική κερδοσκοπία» αλλά και για παραπληροφόρηση, εισάγοντας την καινοφανή θεωρία ότι καθώς βρισκόμαστε στην αρχή (!!!) του ΕΣΠΑ (σ.σ. πέντε χρόνια μετά την έναρξή του και δύο πριν την ολοκλήρωσή του) δεν μετρούν οι δαπάνες (σ.σ. δηλαδή, τα χρήματα που έχουν πέσει στην αγορά) αλλά οι εντάξεις έργων (σ.σ. δηλαδή οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί)!!! Με αυτό τον τρόπο, ωστόσο, η περιφερειάρχης Χρ.Καλογήρου είτε δείχνει πλήρη άγνοια είτε συνειδητά επιχειρεί να βαπτίσει το κρέας ψάρι, προκειμένου να το «πουλήσει», μιας και διανύουμε την Σαρακοστή, στους εν δυνάμεις ψηφοφόρους της. Δεν αντιλαμβάνεται, βεβαίως, ότι με αυτό τον τρόπο στην ουσία επικρίνει τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων του κόμματός της Κώστα Μπακογιάννη*, ο οποίος πρόσφατα μίλησε για πρωτιά της περιφέρειάς του στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, χρησιμοποιώντας, βεβαίως, τα ποσοστά των δαπανών ( «η απορρόφηση των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 στις 31 Δεκεμβρίου 2018 , έφτασε στο 36,6 %, φέρνοντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην κορυφή  των 13 ελληνικών Περιφερειών, σημαντικά πάνω από το μέσο όρο συνολικής απορρόφησης του «ΕΣΠΑ 2014-2020»  που ήταν 25,2%», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης)».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.