Ωχαδερφισμός ή οχαδερφισμός! Ωχ αδερφέ μου!

Βλέποντας και ακούγοντας τώρα δύο τρεις μέρες τις ειδήσεις από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου από την επερχόμενη εισβολή της Ζηνοβίας και τα μεγάλα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε σ’ οποιανδήποτε μέρος της Ελλάδας και στεριά και θάλασσα και να προετοιμαστεί κατάλληλα και η πολιτεία αλλά προπαντός οι πολίτες.

Αλλά δεν ιδρώνουν δυστυχώς τα αυτιά ορισμένων εξυπνάκιδων του φραπέ και του: Ωχ αδερφέ μου! Τώρα λέμε την λέξη Ωχ αδερφέ που σημαίνει στην κυριολεξία δεν βαριέσαι και τι έγινε; Τι σημαίνει όμως το Ωχ αδερφέ; Και παραθέτω: αδιαφορία ή αγανάκτηση ή αναλγησία ή αποφυγή των ευθυνών ή του καθήκοντος ή τους απαθείς ή ζαμανφουτισμός ή ζεμανφουτισμός ή σταρχιδισμός ή ηττοπάθεια ή μοιρολατρία ή παραίτηση ή εγκατάλειψη ή πνευματική και κοινωνική οκνηρία και παθητικότητα. Όλα αυτά τα κοσμητικά επίθετα αναδεικνύουν την συμπεριφορά των περισσότερων νεαρών της καφετέριας του μπάρ του σφηνακιού και του φραπέ και του καπουτσίνο αλλά και μιας μεγάλης μερίδας των καθώς πρέπει μεγαλομανών και της μεγάλης ζωής.

Φάνηκε σήμερα σ’ όλο το μεγαλείο του με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλους τους χιονισμένους δρόμους της Ελλάδας και κυρίως τους Εθνικούς αλλά και στις θάλασσες τις ακτές και τους παραλιακούς. Δυστυχώς η Ζηνοβία του έδωσε και κατάλαβε αλλά και εμείς καταλάβαμε και αισθανθήκαμε ότι επιτέλους ήρθε χειμώνας και μάλιστα με δόντια. Οι δυσκολίες μεγάλες και τεράστιες και κυρίως για τους ένστολους Αστυνομικούς και πυροσβέστες και όλους όσους καθάριζαν τα χιόνια με βαριά μηχανήματα. Σε κάθε μποτιλιάρισμα που προερχόταν κυρίως απ’ αυτούς που δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες ή που είχαν, αλλά δεν ήξεραν να τις τοποθετήσουν ή τους έξυπνους που έμπαιναν στην ΛΑΕ λωρίδα άμεσης ανάγκης που είναι για ασθενοφόρα ή για Πυροσβεστική και αστυνομία . Και είδαμε τα τραγελαφικά γεγονότα που επικρατούσαν για αρκετές ώρες με το μποτιλιάρισμα . Αλλά το πιο ωραίο που άκουσα από τα παράπονα των αποκλεισθέντων ήταν από μία μεσήλικη ξανθιά ευτραφούλα κυρία που έλεγε ότι θα χάσει το κρουαζιερόπλοιο που θα πήγαινε κρουαζιέρα και ποιός θα την αποζημιώσει για τα ευρώ που είχε προπληρώσει! Δηλαδή η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα . Και θέτω το ερώτημα σε όλους όσους βρέθηκαν μέσα στους αποκλεισμένους Εθνικούς δρόμους δεν άκουσαν τόσες μέρες που όλα τα ΜΜΕ προειδοποιούσαν για τα έντονα και πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα που μας φέρνει η Ζηνοβία;

Και γιατί δεν έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα ή εάν δεν είχαν επείγουσα ανάγκη γιατί βγήκαν μέσ’ τους δρόμους μ’ αυτόν τον παλιό καιρό που σάρωσε με τα χιόνια και τα δέκα μποφόρ που βγήκε η θάλασσα και έκανε τσάρκα σ’ όλους τούς παραλιακούς δρόμους και τις παραλίες ακόμη και των λιμανιών ; Λέγεται ή δεν λέγεται αυτή η συμπεριφορά Ωχαδερφισμός με όλα τα επίθετα που συνδέονται με την λέξη αυτή που αναφέρονται μέσα στο κείμενο ; Από μέσα μου γελάω και πολλές φορές λέω αφού τα θέλει ο ποπός σας καλά να πάθετε πλην ορισμένων εξαιρέσεων ! Αυτή είναι η Ελλάδα μας και ο Έλληνας του Ωχ αδερφέ ! Καλό ξημέρωμα τελευταία νύχτα της χρονιάς ! Εύχομαι Καλή χρονιά με υγεία και χαρά για όλο τον κόσμο με χαμόγελο και αισιοδοξία !

Χίος τέλος 2019

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.