Ψήφισμα για την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από τις αστυνομικές δυνάμεις

Η Ε.Γ. του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη στο χώρο της ΑΣΟΕΕ από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι φοιτητές που διαμαρτύρονταν για την απόφαση της Συγκλήτου σχετικά με το lock – out του ιδρύματος μέχρι τη 17 Νοέμβρη, δέχτηκαν την άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την προσαγωγή φοιτητών.

Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο περιστατικό.Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που αναπτύσσονται μαζικές, αγωνιστικές διεργασίες των φοιτητικών συλλόγων στις σχολές. Είναι ενταγμένη στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔπου συνεχίζει, από ‘κει που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει “σιγή ιχθύος” μέσα στα ιδρύματα, να καταστέλλεται κάθε κινητοποίηση, που εναντιώνεται στην αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικεί τα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή. Θέλουν τις  διμοιρίες των ΜΑΤ και των δυνάμεων  καταστολής μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την καταστολή και το δόγμα νόμος και τάξη για όποιον διεκδικεί το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή.

Απαντάμε με τη μαζικοποίηση των αγωνιστικών διαδικασιών, με δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Απαιτούμε:

  • Να αποχωρήσουν τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις από την ΑΣΟΕΕ.
  • Να απελευθερωθούν οι φοιτητές που έχουν συλληφθεί.
  • Καμία παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και καταστολή των φοιτητικών αγώνων.
  • Εδώ και τώρα να παρθεί πίσω η απόφαση της Συγκλήτου και να ανοίξει η ΑΣΟΕΕ.

Η ΕΓ του ΝΤ Χίου  της ΑΔΕΔΥ στέκεται δίπλα στους φοιτητές, στους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια και έξω από αυτά, στον αγώνα να υπερασπίσουμε στην πράξη το άσυλο και να διεκδικήσουμε όσα είναι απαραίτητα για να εκπληρώσει το Πανεπιστήμιο τον εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό του ρόλο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.