Ψήφιση Συμφωνίας των Πρεσπών ίσως την επόμενη Τετάρτη

Ραγδαίες προβλέπονται οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες σε ό,τι αφορά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς στους διαδρόμους της Βουλής συζητείται έντονα πως θα έρθει στην Ολομέλεια είτε την Παρασκευή, είτε την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές το σενάριο να εισέλθει η Συμφωνία των Πρεσπών αύριο στην αρμόδια Επιτροπή  με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ώστε να ψηφιστεί στην Ολομέλεια την Παρασκευή θεωρείται δύσκολο καθώς υπάρχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ωστόσο η φημολογία για συζήτηση και ψηφοφορία εξπρές της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή είναι ιδιαίτερα έντονη.

Η “ουρά” της φημολογίας είναι πως η κυβέρνηση αφού λάβει -όπως όλα δείχνουν και με τον Σπ. Δανέλλη- την 151η ψήφο εμπιστοσύνης, θα επισπεύσει τη διαδικασία προκειμένου αφενός να κλείσει γρήγορα το “αγκάθι” των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και αφετέρου να προλάβει το συλλαλητήριο της Κυριακής για το “μακεδονικό”.

Όπως έλεγαν από την πλευρά της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αφού είδαν το φως της δημοσιότητας οι φήμες για επίσπευση της διαδικασίας, το πιθανότερο είναι πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα απασχολήσει την Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη στην αρμόδια Επιτροπή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.