«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης

Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής του Κότμπους τον περασμένο Νοέμβριο, ο Πετρούνιας χρειάζεται να συγκεντρώσει πια στα δύο επόμενα Παγκόσμια Κύπελλα, σε Μπακού και Ντόχα, σκορ μεγαλύτερο των 15.166 βαθμών, ώστε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία των κρίκων και να πάρει το εισιτήριο για πρόκριση για το Τόκιο.
Χθες ο Έλληνας ολυμπιονίκης βαθμολογήθηκε με 15.053 στον προκριματικό και προκρίθηκε ως πρώτος στον σημερινό τελικό εκεί όπου αγωνίστηκε 5ος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, βάσει κλήρωσης. «Πρώτη θέση μετά τον προκριματικό και πετάμε για τελικό!! Ήθελα καιρό να το γράψω αυτό», έγραψε σε ανάρτηση του στο Instagram λίγο μετά την πρόκριση. Η τελική κατάταξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης: Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.066 Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν) 14.500 Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος) 14.200 Κιου Τσουνγκ (Χονγκ Κονγκ) 14.066 Κόρτνεϊ Τάλοχ (Μ. Βρετανία) 13.766 Ρικ Γιάκομπς (Ολλανδία) 13.266 Ντέβι Ντάισον (Νέα Ζηλανδία) 13.166 Χαμζά Γιλμάζ (Τουρκία) 12.700.
Πηγή: www.lifo.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.