Χρειαζόμαστε επιστήμονες ναυτικούς σύμφωνα με τον καπτα Π. Τσάκο

Χρειαζόμαστε επιστήμονες ναυτικούς. Στην επισήμανση- συμπέρασμα του καπτ. Παναγιώτη Τσάκου κατέτειναν οι εργασίες της ημερίδας που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Αποφοίτων “Saint- Paul”, το ΕΒΕΠ και η Ελληνογαλλική Σχολή “Saint- Paul” με θέμα : « Η ελληνική ναυτιλία προτεραιότητα στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων μας».

Ουσιαστικά οι εργασίες της ημερίδας αποτέλεσαν ένα ακόμη βήμα για την σύνδεση της εκπαίδευσης με την ναυτιλία μέσα από μία συζήτηση στην οποία τοποθετήθηκαν επώνυμα στελέχη του επιχειρείν στον Πειραιά. Ο κ. Τσάκος παρομοίασε την ναυτιλία της χώρας με ένα καρποφόρο δένδρο για να σημειώσει ότι η δύναμή του εξαρτάται από την «φροντίδα» του έμψυχου δυναμικού που χρειάζεται για να σημειώσει την αναγκαιότητα διαμόρφωσης του συστήματος παραγωγής στελεχών για τη ναυτιλία σε ξηρά και θάλασσα αλλά και της αναμόρφωσης της ναυτικής εκπαίδευσης καθώς όπως είπε το προσεχές διάστημα η ναυτιλία θα απαιτήσει «επιστήμονες ναυτικούς». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδης τόνισε τη σημασία ενημέρωσης των νέων για τις δυνατότητες επαγγελματικής ανέλιξης στη ναυτιλία σε ξηρά και θάλασσα υπενθυμίζοντας το «χρυσό κανόνα» ότι για μία θέση στη θάλασσα ανοίγουν δύο θέσεις στη στεριά. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ έκανε λόγο και για την καινοτομία αλλά και την πατέντα που πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο «πολιτικής» καθώς όπως είπε στο πεδίο αυτό η Ελλάδα σε ναυτιλία και όχι μόνο έχει «ανοικτό πεδίο». Επίσης σημείωσε τις ευκαιρίες που διανοίγονται από την πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά με το “blue lab”. Στην αναγκαιότητα δημιουργίας σχολής επιμόρφωσης στελεχών της λιμενικής βιομηχανίας αναφέρθηκε ο γ.γ. του ΥΝΝΠ αρμόδιος για θέματα λιμένων και λιμενικής πολιτικής Ευ. Κυριαζόπουλος ο οποίος επίσης τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης για την παραγωγή των κατάλληλα καταρτισμένων στελεχών είτε για τη λιμενική βιομηχανία είτε για τη ναυτιλία με την πρόεδρο της Ναυτιλιακής Λέσχης κ. Ει. Νταϊφά να συμφωνεί αλλά και να σημειώνει τη σημασία της ενημέρωσης των νέων για τη ναυτιλία . Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θ. κόντες ενημέρωσε για τις δυνατότητες και τη δυναμική και των δύο κλάδων του θαλάσσιου τουρισμού. Τέλος στη σημασία και το ρόλο των συνδυασμένων μεταφορών και της εφοδιαστικής αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΠ και Δ/νων σύμβουλος της Golden Cargo κ. Κ. Αχλαδίτης ενώ επι του θέματος τοποθετήθηκαν απόφοιτοι της Σχολής που σταδιοδρομούν σε τομείς της ναυτιλίας.

portcity.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.