Χιακή Συμπολιτεία| Πολιτική σας επιλογή ο εγκλωβισμός των προσφύγων στα νησιά!

Η παρέμβαση της Χιακής Συμπολιτείας προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής στο δημοτικό συμβούλιο της 17/10

«Σας αντιμετωπίζουμε με δυσπιστία και δεν είναι τυχαίο.

Τα προβλήματα γνωστά οι συνθήκες γνωστές,  κρατούσαμε μικρό καλάθι για τη σημερινή συζήτηση και φεύγουμε με τη διαβεβαίωση ότι η ΒΙΑΛ δεν πρόκειται να κλείσει».

Αυτή ήταν η κατάληξη στην παρέμβαση της Χιακής Συμπολιτείας στο Δημοτικό Συμβούλιο  για το προσφυγικό ζήτημα,  απευθυνόμενη στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αναφορικά με την απαίτηση που εξέφρασε – με καθυστέρηση χρόνων – ο δήμαρχος να επιστραφεί η ΒΙΑΛ,  η τοποθέτηση της Χιακής Συμπολιτείας ήταν ξεκάθαρη:

«Είχαμε προειδοποιήσει τη δημοτική αρχή ήδη πριν σας παραχωρήσει το χώρο.

Το είπατε ξεκάθαρα, θα ακολουθήσετε τη δικαστική οδό και το δικαστήριο θα κρίνει ότι για λόγους εθνικού συμφέροντος η ΒΙΑΛ δεν μπορεί να επιστραφεί στο δήμο.»

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησή της, η Χιακή Συμπολιτεία: «Πέρσι που οι πρόσφυγες ήταν λιγότεροι από ό,τι φέτος δεν ήταν καλύτερες οι συνθήκες.

Δεν μπορεί να χρειάζεται 3 χρόνια το υπουργείο για να φτιάξει το αποχετευτικό και να μαζέψει τα λύματα.

Είναι πολιτική σας επιλογή να είναι άθλιες οι συνθήκες, έχει ειπωθεί και ευθαρσώς και στην Ευρώπη, σκοπός σας είναι να στέλνετε το μήνυμα απέναντι και να μην περνάνε άλλοι.

Μας είπατε ότι εσείς αποφασίσατε να μείνουν στη ΒΙΑΛ  αν και υπεράριθμοι, αλλά πού; Σε καλοκαιρινές σκηνές;

Κι αυτό τη στιγμή που σε διπλανό στρατόπεδο υπάρχουν κοντέινερ που δεν μεταφέρονται λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων».

Η Χιακή Συμπολιτεία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της οικονομικής αδιαφάνειας, με το καίριο και αναπάντητο ερώτημα που πήγε το 1.300.000 € που δαπανήθηκε για τη ΒΙΑΛ, αλλά και στο θέμα της σίτισης.

Η παρέμβαση της Χιακής Συμπολιτεία επεκτάθηκε, φυσικά, και στο καίριο ζήτημα των συνεπειών της κυβερνητικής πολιτικής στην τοπική κοινωνία:

«Αυτές οι συνθήκες και οι πολιτικές θρέφουν το φασισμό και οδηγούν στο εκφασισμό της κοινωνίας.

Είναι τεχνητή αυτή η διχόνοια, αυτές οι πολιτικές είναι που θρέφουν τον φασισμό και όσο εξακολουθείτε την ίδια πολιτική θα έχουμε χειρότερα αποτελέσματα».

Τέλος στην απαίτηση του κ. Βίτσα να υποδείξει ο δήμος χώρο για Κέντρο Υποδοχής, η απάντηση των δημοτικών συμβούλων της Χιακής Συμπολιτείας ήταν σαφής:

«Δεν είναι δουλειά του δήμου να σας υποδείξει χώρο. Μόλις τον περασμένο μήνα δώσατε μια έκταση μεγαλύτερη από το κάστρο στο υπερΤΑΙΠΕΔ, συνεπώς έχετε χώρους να φτιάξετε hotspot.

Ούτε μπορεί ο δήμος να πείσει άλλους δήμους στην ενδοχώρα, με ποιον αξιόπιστο συνομιλητή θα τους πει ότι θα συνεργαστούν;».

Η Χιακή Συμπολιτεία επισημαίνει πως η πηγή όλων των προβλημάτων είναι ο εγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, που πρέπει και επιβάλλεται να λήξει άμεσα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.