Χιακή Συμπολιτεία: Η παράταξη Βουρνού ξέμεινε από συμβούλους στη Δημοτική Κοινότητα Χίου

 

Η Χιακή Συμπολιτεία καταγγέλει «απαξίωση, αδιαφορία και υποτίμηση ενός συλλογικού οργάνου» από την παράταξη του νυν δημάρχου.

Εδώ και πολύ καιρό, η Δημοτική Κοινότητα Χίου δυσκολεύεται να συνεδριάσει λόγω έλλειψης απαρτίας. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην αδυναμία της δημοτικής παράταξης Βουρνού να βρει συμβούλους που εκλέχτηκαν με τον συνδυασμό της, οι οποίοι θα προσέρχονται στις συνεδριάσεις.

Ως Χιακή Συμπολιτεία αρνηθήκαμε να νομιμοποιήσουμε απόπειρες να ξεκινούν συνεδριάσεις χωρίς απαρτία ή με «απαρτίες μαϊμού». Ζητήσαμε επίσης επανειλημμένα να  αντικατασταθούν οι σύμβουλοι της παράταξης Βουρνού που έχουν υπερβεί κάθε όριο απουσιών. Η αντικατάσταση αυτή θα έπρεπε να είναι αυτονόητη.

Αν, όπως μας ειπώθηκε επανειλημμένα στις συνεδριάσεις, δεν μπορεί η παράταξη του νυν δημάρχου να βρει συμβούλους για να αντικαταστήσει όσους δεν ενδιαφέρονται και απουσιάζουν εδώ και δεκάδες συνεδριάσεις, τότε ας προχωρήσει άμεσα η αντικατάστασή τους από άλλες παρατάξεις. Όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος.

Δεν μπορεί να μην λειτουργεί ένα αιρετό όργανο επειδή έχει ξεμείνει από συμβούλους η παράταξη Βουρνού.

Η απαξίωση, η αδιαφορία και η υποτίμηση ενός συλλογικού οργάνου είναι πλήγμα στην αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία και χλευασμός στους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν.

Χιακή Συμπολιτεία

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.