Χίος Καλό Καλοκαίρι!

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα

Υπάρχει ωραιότερος αλήθεια τρόπος να ευχηθείς Καλό Καλοκαίρι από το ‘πάντρεμα’ ενός ποιήματος με έναν πίνακα ζωγραφικής;

Αυτό σκεφτήκαμε και πράξαμε εμείς –το site diafaneia.eu-  για να ευχηθούμε στους πιστούς φίλους της στήλης ΠΟΙΗΣΗ καθώς και σε όλους τους αναγνώστες του site αλλά και της έντυπης εφημερίδας «Χιώτικη Διαφάνεια» :

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…

… με το ποίημα ενός  Μακεδόνα ποιητή-από τη Βέροια- του Αλέκου Χατζηκώστα και τον πίνακα ζωγραφικής  ενός ζωγράφου-από τον Πειραιά- του Μανώλη (Εμμανουήλ) Μαντά.

 

Βαρκάδα τον Ιούνη

Μπήκε πάλι ο Ιούνης
με ιδρωμένες σκέψεις
να τυλίγουν τα βραδινά σεντόνια
με ελπίδες μιας αιώνιας αναψυχής
που όλο έρχεται και ποτέ δεν φτάνει

Μπήκε πάλι ο Ιούνης

λοξοκοιτώντας από τη βάρκα της ζωής μου

μαγευτικά ακρογιάλια

κουβαλώντας προσμονές

νυκτερινών ατέλειωτων διασκεδάσεων

ναυαγισμένων ανθρώπινων ζωών

Μπήκε πάλι ο Ιούνης
μα η μορφή σου έχει ξεθωριάσει
κρύφτηκε στο μπλε της θάλασσας
και εγώ ο δύστυχος αχόρταγα
να προσπαθώ να την μαζέψω
με τις χούφτες μου

Ο Αλέκος Χατζηκώστας είναι Δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Η Άλλη Άποψη της Ημαθίας» και του alli-apopsi.gr. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, περιοδικά και site εδώ και δεκαετίες, ενώ έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε μια σειρά ιστορικά συνέδρια και ημερίδες. Έχει εκδώσει 8 βιβλία και συμμετέχει σε συλλογικούς τόμους.

Ο Πειραιώτης  ζωγράφος Μανώλης (Εμμανουήλ)  Μαντάς έχει στο ενεργητικό του 20 ατομικές εκθέσεις. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε 40 ομαδικές εκθέσεις. Είναι μέλος της Εταιρίας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά και της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά. Συμμετέχει στα Δημοτικά Προγράμματα διδάσκοντας ζωγραφική σε Δημοτικά Σχολεία. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και σε Δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Μόνιμο Εκθετήριο του ζωγράφου λειτουργεί στη Νίκαια στην οδό Κ. Γέμελου 25 (πρώην Μοργκεντάου).

Ευχαριστώ και τους δύο εκλεκτούς και αναγνωρισμένους για την προσφορά τους στα Πολιτιστικά δρώμενα σύγχρονους  δημιουργούς  Μαντά Μανώλη( Εμμανουήλ) και Χατζηκώστα Αλέκο για την συμμετοχή τους στην στήλη.

Επιμέλεια κειμένου

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.