Φονικές Πυρκαγιές – Το άλογο σωτήρας της οικογένειας του (Βίντεο)

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα

Φονικές πυρκαγιές ταλανίζουν την Αυστραλία εδώ και λίγες μέρες και στην περιοχή της N.S.W – Νέα Νότια Ουαλία όπως βλέπετε και στον χάρτη.

Την ευκαιρία γι αυτό το συνοπτικό άρθρο μου την έδωσε η ανάρτηση του Χιακής καταγωγής Ελληνοαμερικανού Gus Tzumas με το φοβερό video που κάνει τον γύρο του πλανήτη.

Το άλογο που ενώ τρέχει πανικόβλητο να σωθεί, σταματάει και κόντρα στους καπνούς που εισπνέει και τις τεράστιες φλόγες επιστρέφει στην φωτιά για να σώσει την οικογένεια του.

Μεγαλείο της Φύσης. Σκηνή που προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

N.S.W. Νότια Νέα Ουαλία όπου και η πρωτεύουσα Σίδνευ. Καίγεται από την Τρίτη, η φονική πυρκαγιά έχει προκαλέσει τρομερή οικολογική καταστροιφή και κάποια στιγμή ‘έκαιγε’ σε 60 διαφορετικά σημεία.

Όπως έγραψε στην δική του ανάρτηση Ελληνοαυστραλός ομογενής αιτία του τραγικού αυτού γεγονότος είναι οι μεγάλη ξηρασία που πλήτει την ήπειρο της Αυστραλίας εδώ και καιρό. Ξηρασία που προκάλεσε μέχρι και κλοπή νερού στις αγροτικές περιοχές.

Δείτε το παραπάνω video. Θα σας συναρπάσει.

Ευχαριστώ  τον ομογενή μας φίλο χρήστη  John Marmara από την Αυστραλία για τις φωτογραφίες που μου διέθεσε.

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.