Υψηλή ζήτηση από τους νησιώτες για το μεταφορικό ισοδύναμο

Μεγάλη αποδοχή στο νησιωτικό κόσμο φαίνεται να έχει το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έκανε γνωστά την Παρασκευή το υπουργείο Ναυτιλίας, μέσα σε τρεις μέρες οι εκδόσεις Μοναδικών Αριθμών Νησιωτών έχουν ξεπεράσει τις 5.300, ενώ κατέστησαν δικαιούχες περισσότερες από 2.000 νησιωτικές οικογένειες σε πάνω από 28 νησιά.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου «μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα λειτουργίας του μέτρου, έχει εκδοθεί, με βάση το μηχανισμό του μέτρου, ικανοποιητικός αριθμός εισιτηρίων και νησιώτες ταξιδεύουν ήδη, ωφελούμενοι από το Μεταφορικό Ισοδύναμο, για πρώτη φορά στην ιστορία της νησιωτικής πολιτικής της χώρας μας».
Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι η πλειονότητα των κεντρικών πρακτορείων ακτοπλοϊκών εταιρειών της χώρας, με επιτυχία, έχει ενσωματώσει στα συστήματα εκδόσεων εισιτηρίων τους, τη χρήση του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη (ΜΑΝ) διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί και για τα κατά τόπους πρακτορεία μέσα στην άλλη εβδομάδα. Παράλληλα, τις προσεχείς ημέρες θα είναι δυνατή η διαδικτυακή αγορά εισιτηρίων με τη χρήση ΜΑΝ.
Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.metaforikoisodynamo.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους, TAXIS, και να λαμβάνουν τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (ΜΑΝ), αφού έχουν συμπληρώσει τα προσωπικά τους στοιχεία και έχουν δώσει ένα τραπεζικό iban. Με το ΜΑΝ μπορούν να εκδίδουν τα εισιτήρια στα οποία είναι δικαιούχοι, μέσω οποιουδήποτε πρακτορείου, και στο τέλος του μήνα, αυτόματα, θα πιστώνεται στο λογαριασμό τους η διαφορά του κόστους.
Οι νησιώτες για οποιοδήποτε ζήτημα ή απορία, μπορούν να επικοινωνούν στη σταθερή γραμμή υποστήριξης του μέτρου, 215-215-7830, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 πμ – 17:00 μμ. και εναλλακτικά να αποστέλλουν τα ερωτήματά τους, μέσω της ειδικής φόρμας που υπάρχει, στον ιστότοπο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.