Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τα ακριτικά νησιά μας

 

Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πέταξε το απόγευμα σήμερα Τρίτη πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Αρκιούς και τους Λειψούς.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε το απόγευμα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως και στις 18:05 μ.μ. το ένα τουρκικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι στα 24.000 πόδια.

Έξι λεπτά αργότερα το ίδιο τουρκικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από τους Αρκιούς στα 22.000 πόδια, ενώ και το δεύτερο αεροσκάφος του τουρκικού σχηματισμού πέταξε πάνω από τους Λειψούς στα 22.000 πόδια. Το τουρκικό F-16 που είχε πετάξει πάνω από το Φαρμακονήσι, στις 18:18 μ.μ. πέταξε πάλι πάνω από το ακριτικό νησί στα 24.500 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9:34 το πρωί έτερο ζεύγος τουρκικών F-16 που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από την Κίναρο-ανατολικά της Αμοργού- στα 27.000 πόδια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.