Υπερκατανάλωση…. Μάσκες…. και η φραπεδιά!

Μεγάλος ντόρος γίνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα για την μάσκα προσώπου… και το ποιός θα πληρώσει τις μάσκες που είναι η πραγματική προστασία σε κλειστούς χώρους και στα ΜΜΜ και Super Market και όπου αλλού υπάρχει συνωστισμός!

Δυστυχώς είμαστε τόσες εβδομάδες Καραντίνα και ακόμη βλέπω ότι δεν μάθατε να φτιάξετε ούτε μία απλή υφασμάτινη μάσκα! Είμαι εδώ και επτά χρόνια μόνος μου και μπορώ και φτιάχνω τα πάντα! Βγαίνω έξω από τα ρούχα μου να βλέπω να παραγγέλνουν ακόμη και έναν απλό καφέ και να τον πηγαίνουν τα παιδιά των Ντελίβερι όπως λέγονται… λίγη ντροπή και ειδικότερα στις γυναίκες που δεν μπορούν να ψήσουν ούτε έναν καφέ στο σπίτι τους ή ακόμη και να βράσουν ένα αυγό ! Υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις για κάποια πίτσα ή κοκορέτσι ή γύρο ή σουβλάκι ή οποιαδήποτε έκτακτο προκύψει ! Αλλά το καθημερινό ντελίβερι με βγάζει έξω από τα ρούχα μου!

Τώρα για την μάσκα πάρτε ένα κομμάτι ύφασμα με τέσσερα κορδόνια ή λάστιχο και φτιάξτε δύο ή τρεις ή και περισσότερες μάσκες χρειάζονται στην οικογένεια σας που πλένονται και απολυμένονται με καυτό νερό και απορρυπαντικό! Εάν δεν μπορείτε…. νομίζω υπάρχουν στην αγορά υφασμάτινες μάσκες που μπορείτε να προμηθευτείτε! Είναι μεγάλη ΝΤΡΟΠΉ να τα ζητάμε όλα από το κράτος….λες και την επιδημία μας την έφερε η Κυβέρνηση!

Κοιτάξτε τι ακριβώς έφτιαξα μόνος μου μέσα σε λίγα λεπτά και μάλιστα είναι πολύ πιο ασφαλής από τις έτοιμες μιας χρήσεως εάν πράγματι είναι και αποστειρωμένες! Όσο για τον καφέ στο σπίτι δεν υπάρχει περίπτωση για μένα να δεχθώ απ’έξω! Τον φτιάχνω σύμφωνα με τα δικά μου γούστα και τον ευχαριστιέμαι…. μόνο όταν βγω έξω με παρέα θα παραγγείλω τον καφέ που επιθυμώ… και μάλιστα ποτέ δεν μπορεί να γίνει όπως τον φτιάχνω μόνος μου! Αντί να κατηγορείτε καθημερινά την Κυβέρνηση για να σας δίνει μόνιμα μάσκες για να κυκλοφορείτε όπου σας αρέσει… φτιάξτε μόνοι σας! Οι μάσκες υπάρχουν ανέκαθεν στους υγειονομικούς χώρους και στα χειρουργεία που είναι αναγκαία υλικά για την υγεία των πολιτών!

Είναι μεγάλη ΝΤΡΟΠΗ για πολιτικές σκοπιμότητες και προπαγάνδα να γίνεται τόσο μεγάλος ντόρος από τα ΜΜΕ και να ρίχνουν ευθύνη στην Κυβέρνηση για έλλειψη μασκών! Εάν δεν μπορείτε να φτιάξετε…. πάρτε ένα μαντήλι Καλαματιανό και βάλτε το στην μουσούδα σας! Κοντός ψαλμός αλληλούια! Δεν τρώγεστε με τίποτα… όλα έχετε μάθει να σας τα προσφέρουν τζάμπα και βερεσέ! Δώστε και πέντε ευρώ για μία και μόνο φορά και φτιάξτε μόνοι σας!

Καλή πρωτομαγιά με το μαγιόξυλο στο χέρι με ρόδα και τριαντάφυλλα!

Χίος, 30 Απριλίου 2020

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.