ΥΠΕΞ Τουρκίας: Είναι ανεύθυνος και επιπόλαιος ο Καμμένος

“Ανεύθυνες” χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, σχετικά με το ζήτημα κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας περίμενε έξι σχεδόν μήνες για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως η σύλληψή τους ήταν προσχεδιασμένη και «με εντολή Ερντογάν».

«Οι ισχυρισμοί του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι η σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στη χώρα μας, έγινε με τις οδηγίες του προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας είναι τα τελευταία παραδείγματα ανεύθυνων και επιπόλαιων συμπεριφορών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις φαίνεται πως είχαν εντολή από τον ίδιο τον Ερντογάν να κάνουν μια τέτοια κίνηση προκειμένου να ετοιμάσουν το περιβάλλον για την συναλλαγή, δηλαδή την ανταλλαγή με τους 8 τούρκους αξιωματικούς που πέρασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Δεν θεωρώ ότι ήταν μια πράξη που έγινε κατά τύχη. Βρήκαν την ευκαιρία σε μια νύχτα με χιόνια να κάνουν πράξη ένα προσχεδιασμένο σχέδιο» είχε αναφέρει ο υπουργός Άμυνας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.