Υγεία με 10.000 νέες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Προσλήψεις στη δημόσια Υγεία, για την επόμενη τετραετία, ανακοίνωσαν από κοινού οι υπουργοί Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μετά από συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Συνολικά ανακοινώθηκαν 10.000 μόνιμες προσλήψεις, εκ των οποίων 4.000 γιατροί και 6.000 νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό. Από αυτές, οι 2.500 (1.000 γιατροί, 1.500 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) θα πραγματοποιηθούν εντός του 2019.

Οι προσλήψεις των γιατρών θα γίνουν μέσω των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογής Γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. Στη σχετική διαδικασία θα μπορέσουν να συμμετάσχουν και συμβασιούχοι γιατροί, οι οποίοι θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση λόγω προϋπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον πολυετή και ετήσιο στρατηγικό προγραμματισμό προσλήψεων στο Δημόσιο προβλέπει ο νόμος 4590/19, που ψηφίστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου. Το υπουργείο Υγείας είναι ο πρώτος φορέας που ανταποκρίθηκε στην εγκύκλιο της κ. Ξενογιαννακοπούλου της περασμένης Παρασκευής, που καλεί τα υπουργεία να αποστείλουν έως τις 29 Μαρτίου τα αιτήματά τους σε τακτικό και έκτακτο προσωπικό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.