Τώρα που είναι καυτό το σίδερο μήπως ; Πρέπει να γίνει η σωστή επιλογή για ΠΡΟΚΕΚΑ και μαζί οι φυλακές της Χίου;

Απευθύνομαι προς πάσα κατεύθυνση και αρμόδια υπηρεσία, Κυβέρνηση, Υπουργούς, Περιφέρεια, Δημοτικό συμβούλιο Χίου, Δικηγορικό σύλλογο, Υπουργείο Δικαιοσύνης, τοπικούς Δικαστές και Εισαγγελείς, Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και κάθε φορέα που μπορεί στην σημερινή συγκυρία της αναμπουμπούλας του μεταναστευτικού να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες της διαμονής και παραμονής των Σωφρονιστικών Φυλακών Χίου που επί τόσα χρόνια τώρα υπάρχει η ανάγκη μεταφοράς εκτός πόλεως και να γίνει αποσυμφόρηση διότι οι υπάρχουσες κτηριακές υποδομές είναι ανεπαρκείς μήπως πρέπει να γίνει σωστός συνδυασμός και να γίνουν άμεσα στον ίδιο χώρο;

Και επειδή στην Βράση κολλάει το σίδερο μήπως είναι ευκαιρία τώρα συγχρόνως να πραγματοποιηθούν τα σχέδια που βρίσκονται στα συρτάρια για νέες φυλακές Χίου εκτός κατοικημένης περιοχής μαζί με το ΠΡΟΚΕΚΑ με λιγότερα χρήματα και συνοπτικές διαδικασίες; Γιατί εάν περιμένουμε να δούμε νέες φυλακές όπως είδαμε και το νέο Δικαστικό Μέγαρο ζήτω που καήκαμε! Η Χίος δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει πολλά κτηριακά φαντάσματα όπως και το φράγμα της κόρης το γεφύρι και τον σκελετό του δικαστικού μεγάρου. Φροντίστε γι’ αυτό όλοι μαζί τοπικοί φορείς και κεντρική εξουσία να κάνετε την κατάλληλη επιλογή του χώρου για να μείνει έστω μετά την ολοκλήρωση του μεταναστευτικού και σωστές Φυλακές της Χίου. Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη και η καλύτερη σωστή στιγμή για σωστές και σοβαρές αποφάσεις για το καλό του κοινωνικού συνόλου των πολιτών της Χίου!

Καλό απόγευμα!

Χίος 24 Νοεμβρίου 2019

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.