Το MELTEMI καλεί τους τοπικούς φορείς της Χίου σε Τριήμερη Συνάντηση Εργασίας για τον Σχεδιασμό Δράσεων ενάντια στα Θαλάσσια Απορρίμματα

Ο μήνας Οκτώβρης ξεκίνησε πολύ δυναμικά για το έργο MELTEMI. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση των πρώτων δράσεων του προγράμματος (MELTEMI@School & Blue Café), προμηνύουν τη συνέχεια μιας σειράς εκδηλώσεων με σύμμαχο την τοπική κοινωνία της Χίου για την αντιμετώπιση του μείζονος παγκόσμιου προβλήματος των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε), και το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας (Ε.ΘΑ.ΓΕ.Φ.Ω) του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, προσκαλούν τους τοπικούς φορείς της Χίου σε Τριήμερη Συνάντηση Εργασίας με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τον σχεδιασμό δράσεων ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα στο νησί της Χίου.

Η Συνάντηση έχει σκοπό την ενίσχυση της διαχειριστικής ικανότητας των τοπικών αρχών αλλά και της κοινωνίας για την αποτελεσματική μείωση των θαλάσσιων απορριμμάτων. Στο πλαίσιο αυτής, θα παρουσιαστούν τα εργαλεία και οι βέλτιστες πρακτικές που χρησιμοποιούνται διεθνώς, ώστε οι συμμετέχοντες να επιλέξουν, να προσαρμόσουν, και να υιοθετήσουν τα καλύτερα εργαλεία και τις αποτελεσματικότερες πρακτικές διαχείρισης θαλάσσιων απορριμμάτων για την περιοχή της Χίου.

Η Τριήμερη Συνάντηση Εργασίας των Φορέων της Χίου θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες 30.11 – 02.12.2018 στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» (Μ. Λιβανού 51) και θα αποτελέσει το έναυσμα για τη δημιουργία Εθνικών Σχεδίων Δράσης ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2271082777 ή στο secreteriat@mariatsakosfoundation.gr (Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»).

Το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «MELTEMI»

Το έργο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και ανήκει στο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας ‘Interreg Balkan-Mediterranean.’ Στο MELTEMI, υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, συμμετέχουν οκτώ εταίροι από τέσσερις χώρες, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, και την Κύπρο. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχει και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης. Το έργο MELTEMI έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην προστασία των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Προς αυτήν την κατεύθυνση και μέσω των δράσεων του έργου, στόχος είναι να συνταχθεί όλη η κοινωνία της Χίου, ώστε τα θαλάσσια απορρίμματα να αποτελέσουν παρελθόν.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.