Το Τελευταίο Δάκρυ Σου του Λευτέρη Πυκνή

Το τελευταίο βλέμμα σου

κτύπησε την καρδιά μου

μου έδειχνε το δρόμο σου

να φεύγεις μακρυά μου.

……….

Με αγωνία κοίταζες

βαθειά μεσ’ την ψυχή μου

να χάνονται τα όνειρα

που έπλαθες μαζί μου.

……….

Πρώτη φορά με έβλεπες

αδύναμος να είμαι

να φέρω πίσω στη ζωή

το σώμα που πονούσες.

……….

Το δάκρυ σου εκύλησε

πάνω στο μάγουλο σου

κατάλαβα πολύ καλά

τι είχες στο μυαλό σου.

……….

Χάος απλώνεται παντού

πέφτει βαθύ σκοτάδι

κόμπος μου σφίγγει την καρδιά

μούρχεται παραζάλη.

……….

Να πάρω ανάσα δεν μπορώ

θάμπωσε το φεγγάρι

να ξαναδώ στα μάτια σου

τον ήλιο ν’ ανατέλη.

Ώρα 04.30 π.μ., στις 16/12/2014 ο Λευτέρης Πυκνής συνέθεσε αυτό το ομοιοκατάληκτο και βιωματικό ποίημα, ένα από τα αδημοσίευτα ποιήματα του ,ποίημα που εγγράφει που αλλού; Στην πατρίδα του τη Χίο, τη Χίο το ακριτικό νησί που ήταν και είναι αποφασισμένος να το ‘ζήσει’ και να τον ‘ζήσει’… όσο πάει χωρίς να φύγει ποτέ από εκεί.. εκεί ….

Εκεί…  στη Χίο ο ‘ποιητής’ μας Λ.Π.,  βίωσε τον μεγάλο έρωτα της ζωής του μέχρι που … κάποια δύναμη αποφάσισε να τον αφήσει μόνο στη γή χωρίς το ταίρι του την αγαπημένη ‘αδελφή ψυχή’, την Ιουλία του…

Το βίωμα αυτού του μεγάλου έρωτα  ο  Λ. Π., όταν πλέον άρχισε τη μοναχική του στην ζωή πορεία, παρουσίασε  σε μια τριλογία, πρωτότυπο εκδοτικό εγχείρημα της Άλφα πι-,  που προκάλεσε αίσθηση. Αίσθηση και θετικές κριτικές απέσπασε και το τέταρτο βιβλίο του «Όσα πάνε κι όσα έρθουν στο μυαλό και την ζωή»/Άλφα πι/ Χίος/2016, όπου συγκέντρωσε και μας παρουσίασε την μέχρι τώρα αρθρογραφική  του δουλειά.

Και αρθρογράφος ,λοιπόν, ο κ. Πυκνής- από νεαρή μάλιστα ηλικία -, στον ντόπιο Χιακό τύπο κι … όχι μόνο.

Σήμερα σας παρουσιάσαμε λυρικό και της κλασσικής τεχνοτροπίας ποίημα του που είναι ένα από τα αδημοσίευτα –όπως αναφέραμε-  ποιήματα του και που θα το συμπεριλάβει σε επόμενο βιβλίο του.

Ευχαριστούμε τον κ. Λευτέρη Πυκνή έναν αμετανόητο Χιώτη που εκφράζει έμπρακτα την αγάπη του στη γενέθλια γη μένοντας μόνιμα στο νησί του, όπου κι έδωσε μάχη για την πολυετή και πετυχημένη επαγγελματική του καριέρα,  μάχη για την δημιουργία μιας ευτυχισμένης οικογένειας και μιας αξιοπρεπούς παρουσίας…τον ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη του στη στήλη μας.

Επιμέλεια στήλης

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.