Το θαύμα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Χίου

Τη δική της απάντηση δίνει η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου στη διοίκηση του “Σκυλίτσειου” Νοσοκομείου μετά την επιστολή της διοικήτριας που είδε το φως της δημοσιότητας στην οποία ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου. Αναλυτικά στην νέα επιστολή της η Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α. αναφέρονται τα εξής:

«Εν μία νυκτί λύθηκαν τα προβλήματα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού  του Νοσοκομείου Χίου, αφού όπως η Διοίκηση του Γ.Ν Χίου απαντά, «δεν ευσταθεί κανένας λόγος ανησυχίας για τη λειτουργία της μονάδας. Οι 2 νεφρολόγοι γιατροί, για τους πάνω από 48 μόνιμους κατοίκους ασθενείς, εκτός τους επισκέπτες αιμοκαθαιρόμενους, είναι ικανοί, αφού υποστηρίζονται από 1 γενικό ιατρό, όταν είναι διαθέσιμος, 1 αγροτικό γιατρό και 1 στρατιωτική γιατρό,  εφόσον η γραφειοκρατική διαδικασία ολοκληρωθεί, καλύπτουν τις ανάγκες σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση. Τα μηχανήματα, παρόλο που είναι πολυχρονισμένα, κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς πρόβλημα – οι βλάβες είναι φυσική συνέπεια της λειτουργίας- και βέβαια κανείς δεν έχει ζητήσει την αντικατάστασή τους!!! Συνεπώς η έγγραφη παρέμβαση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Β. Αιγαίου είναι αβάσιμη και αναληθής. Αυτά με λίγα λόγια αναφέρονται στην απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χίου.

Κύριοι, για να σοβαρευτούμε, η Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α. και όχι μόνο η Πρόεδρος, προέβη στην ανακοίνωση για τα προβλήματα της Μ.Τ.Ν. του Νοσοκομείου μετά από έγγραφη καταγγελία του Συλλόγου Νεφροπαθών, και έχουμε θεσμική και ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε αφενός και αφετέρου να διεκδικήσουμε στο πλευρό τους με κάθε νόμιμο τρόπο την επίλυση των προβλημάτων. Όταν μάλιστα έχουμε να κάνουμε με καταστάσεις, που απειλούν την υγεία και πολύ περισσότερο την ανθρώπινη ζωή, είμαστε διπλά υποχρεωμένοι να στηρίζουμε και να προσπαθούμε για τη βελτίωσή τους.

Ύστερα απ’ όλα αυτά είναι απαράδεκτος ο σαφής υπαινιγμός  από τη Διεύθυνση για σκοπιμότητες της ΠΟΑμεΑΒΑ και το μόνο που πετυχαίνει είναι η σύγχυση και ο αποπροσανατολισμός από το πραγματικό πρόβλημα.

Αν η λειτουργία της Μ.Τ.Ν. δεν προκαλεί κανένα λόγο ανησυχίας και όλα βαίνουν ομαλά, αυτό πρωτίστως πρέπει να το βεβαιώνει ο υπεύθυνος γιατρός και εν προκειμένω ο Διευθυντής της Μονάδας, ο οποίος με εσωτερική αλληλογραφία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ενημερώνει τα Διοίκηση χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως «άκρως επικίνδυνη, τόσο για την ασφάλεια των αιμοκαθαιρόμενων, όσο και για την ψυχοσωματική υγεία των ιατρών». Εξάλλου, όπως πολλές φορές έχει δημοσιοποιήσει με ανακοινώσεις το Σωματείο των εργαζομένων, η υποστελέχωση του Γ.Ν. Χίου φτάνει το 40%.

Συμπερασματικά λοιπόν ο εφησυχασμός της Διοίκησης του Γ.Ν. Χίου δεν μας καλύπτει και εφόσον δεν δοθεί άμεσα λύση στα αιτήματα της Μ.Τ.Ν., θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα για την επίλυσή τους!».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.