Το Διήγημα του Σαββάτου|| Κώστας Λιάκος – Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ ΣΑΚΗΣ

– Φωτεινή, μέσα στην κατσαρόλα έχει μείνει λίγο κοτοπουλάκι, να το φάω; ρώτησε την γυναίκα του ο Σάκης.

– Φτου σου, να μην αβασκαθείς, απάντησε εκείνη με το ολόφωτο χαμόγελο της.

Ένα χαμόγελο που φωτίζει ακόμα πιο έντονα θαρρείς, μιά αδιάκοπη λαιμαργία.

Ο Σάκης έχει ένα θηριώδες παρουσιαστικό. Το κάθε του βήμα θυμίζει κατολίσθηση βράχου, έτοιμου να θάψει κάτω από τον τεράστιο όγκο του, ολόκληρες αλυσίδες μπακάλικων.

Η ανάσα του πάντα βγαίνει με ένα μουγκρητό στην θέα οποιουδήποτε φαγητού. Η επιβλητική του μορφή σ’ ένα τέτοιο αντίκρισμα, μεταμορφώνεται τότε, σε τίγρη!.. Κι αυτό, καθώς σαν πύλη, ανοίγει το στόμα και βλέπεις τις ακούραστες, ελεφάντινες μασέλες του έτοιμες να λιώσουν τα πάντα!.. Εκείνες τις στιγμές, ο νους σου γεμίζει από σκέψεις εφιαλτικών, σεισμικών δονήσεων. Ειδικά, όταν τα μάγουλα του σαν βουνοπλαγιές, ακατάπαυστα χορεύουν.

“Χρμ… Χρμ… Χρμ…”. Ακούς να μουγκρίζει. Στο αντίκρισμα ή στην μυρωδιά και ωμών ακόμα φαγητών.

Όταν στέκεται, γλείφωντας τα χείλη του, μπροστά σ’ ένα ψυγείο – ακόμα και τεραστίων διαστάσεων – βλέπεις πόσο ασήμαντη η παρουσία του φαντάζει. Ίσως, γιατί δημιουργείται η έντονη αίσθηση ότι το συγκεκριμένο ψυγείο, δεν αποκλείεται να έχει τις ίδιες συνέπειες με εκείνου, που θα τύχει να βρεθεί αντιμέτωπος με καρχαρία ή πεινασμένο λύκο.

Ογκώδης και ψηλός καθώς είναι, σε κάθε βήμα του προς το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του, νιώθεις πώς μετατοπίζεται ένα βουνό βουλιμίας ασυγκράτητο, έτοιμο να κατασπαράξει το θήραμα του. Ένα θήραμα που μπορεί να μην είναι μόνο το κοτοπουλάκι. Ενδεχομένως και η ίδια η κατσαρόλα!..

 

ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ 

Συγγραφέας.

………………………………………………………….

 

Σχόλιο.

Ο συγγραφέας Κώστας Λιάκος γεννήθηκε στην Αθήνα, και από το 1996 μέχρι τώρα έχει εκδώσει συνολικά 9 βιβλία με πλέον πρόσφατο την ποιητική συλλογή ‘ΓΙΑΤΙ’, από όπου και σύντομα θα δημοσιεύσουμε στη στήλη ΠΟΙΗΣΗ ποίημα του.-Όλα τα βιβλία του Κ.Λ., κυκλοφορούν εκτός εμπορίου.

Σήμερα ο εκλεκτός λογοτέχνης δηλώνει ‘παρόν’ στην στήλη μας με αυτό το εξαιρετικό σατυρικό διήγημα.

Ο Κώστας Λιάκος συγγραφέας, ποιητής και δοκιμιογράφος είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Εταιρίας Κορινθίων Συγγραφέων.

Τον ευχαριστώ για την συμμετοχή στη στήλη.

Κείμενο

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια Ελληνικής λογοτεχνίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.