Τούρκος δημοσιογράφος ζητά άσυλο στην Ελλάδα: Διώκεται από τον Ερντογάν

Άσυλο στην Ελλάδα ζητά Τούρκος δημοσιογράφος που διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν.

Πολιτικό άσυλο στην Ελλάδαζήτησε γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος, ο οποίος πέρασε μέσω του ποταμού Έβρου στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, o Τούρκος δημοσιογράφος είναι κορυφαίο στέλεχος της τουρκικής εφημερίδας Yeni Yasam, και παραδόθηκε στις ελληνικές Aρχές, στην περιοχή των Φερών λίγο μετά τη γιορτή των Θεοφανείων.

Για την περίπτωσή του ενδιαφέρθηκε η Διεθνής Ένωση Δημοσιογράφων, που επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να βοηθήσει τον Τούρκο δημοσιογράφο στις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Λίγες μέρες μετά την είσοδό του στην Ελλάδα, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Ορεστιάδας, όπου και υπέβαλε αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου, ενώ κρατήθηκε μυστική η είσοδος του στην Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα για να κερδίσει χρόνο.

Αφού υποβλήθηκε η αίτηση χορήγησης ασύλου από γνωστό δικηγόρο της Αλεξανδρούπολης, που κατάφερε να διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ο Τούρκος δημοσιογράφος έμεινε ελεύθερος και έφυγε από τον Έβρο, με άγνωστο μέχρι στιγμής εάν βρίσκετε ακόμη στην Ελλάδα ή όχι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.