Τουρκία: Θρασύτατα τα Γιουσουφάκια – Μεγάλη Ευδομάδα με υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο

Συνεχίζουν το προκλητικό μπαράζ υπερπτήσεων στο Αιγαίο τα Γιουσουφάκια του Ερντογάν.

Toυρκικά F-16 πέταξαν το πρωί πάνω από Λέσβο, Χίο, Οινούσσες και Παναγιά.

Μετά το νέο αποτυχημένο σχέδιό τους – το οποίο αποκάλυψαν οι ελληνικές αρχές με τη συντονισμένη αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού – να πλημμυρίσουν τα νησιά του Αιγαίου με μετανάστες και πιθανότατα προσβεβλημένους από τον κοροναϊό, οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Σήμερα το πρωί Κυριακή των Βαΐων τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε πέντε ακόμη υπερπτήσεις πάνω από Λέσβο, Χίο, Οινούσσες και Παναγιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών μαχητικών πέταξαν στις 10.14 πάνω από τη Λέσβο στα 13.000 πόδια, στις 10.24 πάνω από βόρειες ακτές Χίου, στα 6.000 πόδια, στις 10.29 πάνω από την Παναγιά στα 26.000 πόδια, στις 10.30 πάνω από τις Οινούσσες στα 26.000 πόδια και στις 10.31 ξανά πάνω από την Παναγιά στα 26.000 πόδια.

Οι υπερπτήσεις από την αρχή του χρόνου, έφτασαν τις 202 και φαίνεται ότι είναι θέμα ημερών να γίνουν διπλάσιες από τις περυσινές που ήταν 124.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.