Τιμητές των υβριστών και τυμβωρύχων;

 

Του Γεωργίου Φωτ. Παπαδόπουλου

Η απελθούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοτε με τις ψήφους των βουλευτών των ΑΝΕΛ και άλλοτε του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, φρόντισε να ψηφίσει μια σειρά Νόμων και διατάξεων που διέλυσαν την κοινωνική συνοχή και αμαύρωσαν παραδόσεις και σεβάσματα χιλιετιών στον τόπο μας.

Λησμόνησαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ότι ο κόσμος το 2015 τους εξέλεξε για να σκίσουν (όπως χαρακτηριστικά έλεγαν τότε στις προεκλογικές τους εξαγγελίες) τα μνημόνια και να εφαρμόσουν κοινωνική πολιτική. Αλλά εκείνοι, όχι μόνο δεν τα κατήργησαν, αλλά ψήφισαν και άλλα και κατόπιν –με μεγάλη μαεστρία και επικοινωνιακά τρικ– φρόντισαν να παίρνουν 10 πράγματα από το βαλάντιο των πολιτών και να τους επιστρέφουν 2 με την μορφή επιδομάτων και οικονομικών βοηθημάτων, αναμένοντας μάλιστα να τους χρωστούν και χάρη οι πολίτες γι΄αυτό !  

Το άκρον άωτον της όλης υπόθεσης είναι ότι, λίγες μόλις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου έφεραν στη Βουλή και ψήφισαν τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Ο νέος αυτός Κώδικας αποποινικοποιεί τη βλασφημία, την καθύβριση των ιερών και οσίων, του θρησκεύματος και την περιύβριση νεκρών παντοιοτρόπως.

Ειδικότερα, ο νέος Ποινικός Κώδικας καταργεί τα μέχρι σήμερα ισχύοντα Άρθρα 198, 199 και 201, τα οποία αναφέρουν:

Άρθρο 198- Κακόβουλή βλασφημία.

1).Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο τον Θεό.

2).Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παρ.1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με κράτηση έως 6 μήνες ή με πρόστιμο έως 3.000 Ευρώ

Άρθρο 199- Καθύβριση θρησκευμάτων

Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δυο ετών.

Άρθρο 201- Περιύβριση νεκρού

Όποιος αφαιρεί αυθαίρετα νεκρό ή μέλη του ή την τέφρα του, από εκείνους που έχουν δικαίωμα να τα φυλάξουν ή ενεργεί πράξεις υβριστικά ανάρμοστες σχετικές με αυτά ή με τάφο, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

Να σημειώσουμε ότι, τα υπόλοιπα κόμματα απείχαν από την ψηφοφορία, θεωρώντας ότι, έπρεπε να εισαχθεί το νομοσχέδιο αυτό μετά τις εθνικές εκλογές, από την επόμενη κυβέρνηση, όμως ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ που το συνέταξε, στην οποία και συμμετείχαν ! Δεν ακούσαμε κάποιον βουλευτή να διαμαρτυρηθεί ή να μας πει εάν συμφωνεί ή διαφωνεί με την κατάργηση των τριών αυτών Άρθρων.

Ευελπιστούμε, η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. να ανακαλέσει αυτή την κατάργηση και να ξαναδεί το θέμα του νέου Ποινικού Κώδικα εξ αρχής. Διότι μια τέτοια εφαρμογή μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να επιφέρει στην κοινωνία μας.

Με αφορμή τον σχολιασμό για την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, ήλθε στο μυαλό μου ένα περιστατικό που σημειώθηκε πρόσφατα, στο νησί μας, με Ιερέα, σε τοπική κοινότητα της Νότιας Χίου, ένεκα του οποίου ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να διαμαρτυρήθηκε έντονα και να ζήτησε εξηγήσεις από τον Μητροπολίτη, επειδή τον ήλεγξε για την ψήφιση της κατάπτυστης και περιβόητης συνθήκης των Πρεσπών, παραχωρώντας η απελθούσα κυβέρνηση το όνομα της ένδοξης Ελληνικής Μακεδονίας στο γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων.

Παρεμπιπτόντως, να τονίσω δυο πράγματα: 1). Η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται και με οποιονδήποτε τρόπο-μορφή και 2). Το πρόσωπο του εν λόγω βουλευτού, ως γνωρίζω επί πολλά έτη που ασχολούμαι με τα κοινά, χαίρει άκρας εκτιμήσεως εκ του συνόλου των συμπολιτών μας, ανεξαρτήτως πολιτικής προελεύσεως και πεποιθήσεως ενός εκάστου.

Όμως, ο Ιερέας δεν είναι πολίτης, δεν είναι δημότης; Δεν έχει δικαίωμα έκφρασης λόγου και άποψης; Που και ποια είναι η βία που επικαλούνται οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ; Η έντονη διαμαρτυρία στην είσοδο (Νάρθηκα) του Ναού, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σε προσωπικό επίπεδο δεν νομίζω ότι συνιστά βία. Μήπως ξέχασαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ τα φέρετρα που έφερναν μπροστά στο γραφείο της Βουλευτού Ελπίδας Τσουρή πριν από λίγα χρόνια; Μήπως ξέχασαν τις ντομάτες και τα αυγά κατά πολιτικών προσώπων στις παρελάσεις και κάθε λογής δημόσιες εκδηλώσεις; Μήπως ξέχασαν ότι, πλείστοι όσοι, φίλα προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεντο σε Ναούς (βλέπε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και αλλού), μάλιστα εν ώρα Ιερών Ακολουθιών και η κυβέρνηση του το έκανε γαργάρα; Μήπως ξεχνούν τον «Ρουβίκωνα» ο οποίος μπουκάρει όπου θέλει και όποτε θέλει, κάνει όσες ζημιές θέλει και ο Τσίπρας με την παρέα του -επί χρόνια- το κάνουν γαργάρα, εξευτελίζοντας τον θεσμό της δημόσιας τάξης για την εμπέδωση-κατοχύρωση του αισθήματος ασφάλειας του συνόλου των Ελλήνων πολιτών; Διαμαρτύρονται κάποιοι μόλις θεωρήσουν ότι θίγεται η προσωπικότητά τους, αλλά για την ατίμωση των ιερών και οσίων της φυλής μας ουδείς διαμαρτύρεται (όπως, π.χ. για το γεγονός ότι, σε πρόσφατη “παρέλαση” γυμνών ερμαφρόδιτων, στο Σύνταγμα, κάποιοι κάλυπταν τα απόκρυφα σημεία του σώματός τους -αντί εσωρούχων- με την Ελληνική σημαία) !!!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χίου γνωρίζει ότι τον αγαπώ και τον εκτιμώ απεριόριστα. Και τούτο είναι διαχρονικό, όχι έκφραση της στιγμής. Όμως, τα ατοπήματα και τα όσα απαράδεκτα ψήφισαν ή θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (όπως και όλων των υπολοίπων κομμάτων, μηδενός εξαιρουμένου) θα στηλιτεύονται από τους ενεργούς πολίτες (είτε είναι λαϊκοί, είτε Κληρικοί –ο Νόμος έναντι των δικαιωμάτων των πολιτών, όπως και των υποχρεώσεων, είναι ισότιμος και εξίσου εφαρμοστέος–). Γι΄ αυτό θα πω ότι, «φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε η αλήθεια». Γι΄ αυτό και θα πω χωρίς δισταγμό ότι, ο Ιερέας δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να πει δημόσια αυτό που ολόκληρος ο λαός λέει ατομικά και στις κατ΄ ιδίαν ή φιλικές συζητήσεις ευρύτερα στην Ελλάδα για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ιερέας ενήργησε ως Έλληνας πολίτης και πέραν τούτου ουδέν.

Ανεξάρτητα με τα ανωτέρω, αλλά σε συνάφεια με τον σχολιασμό που γίνεται γενικότερα στο παρόν σημείωμα, ας ληφθεί υπόψη και τούτο: Θα πω και προς κάθε ενδιαφερόμενο και ιθύνοντα ότι, εθνικές κορώνες εντός θείου κηρύγματος (μάλιστα εν ώρα Θείας Λειτουργίας -είτε εν ώρα μετά την ανάγνωση του Ι. Ευαγγελίου είτε ολίγον προ της Θείας Μεταλήψεως-) είναι απαράδεκτο φαινόμενο αλλά και ανορθόδοξο. Όπως, επίσης και η ανάκρουση ή το ψάλσιμο του εθνικού ύμνου κάθε χώρας (σε μη εθνικοθρησκευτική τελετή) εντός των Ιερών Ναών {που τυγχάνουν χώροι λατρείας του ενός και μόνου αληθινού Θεού και στους οποίους μπορούν να συμπροσεύχονται πιστοί κάθε φυλής και έθνους, αδιάκριτα, αρκεί να ανήκουν στην Μια, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, την Ορθοδοξία μας} είναι κίνηση όχι απλά ανορθόδοξη αλλά ενίοτε και βλάσφημη (για περισσότερα βλέπετε τι λένε οι Πατέρες της Εκκλησίας μας). Όμως, επί του τελευταίου θα μας δοθεί η δυνατότητα να επανέλθουμε προσεχώς.-

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.