Την αλήθειαν ασκέειν αγών μέγιστος

 

Του Κ. Α. Ναυπλιώτη

Όσο με αφορά, ομολογώ πως δεν θα ήθελα να εμπλακώ ούτε και να απαντήσω σε κριτικές για ξενοφοβικά και ρατσιστικά παραληρήματα, μια και είναι γνωστό από που μπορεί να τ’ ακούσει κανείς. Και χωρίς να αφήνω έξω τον κλήρο από τα ακούσματα αυτά, τα οποία  έχω στηλιτέψει στο παρελθόν, είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω, εν τούτοις θεωρώ λάθος ακόμα και απαράδεκτο να κατακρίνει, ακόμα και να υβρίζει κανείς έναν όντως άξιο ιερέα τον παπά Αντώνη, όταν αυτός δείχνει στην πράξη την αγάπη την φιλανθρωπία, ακόμα και την αλληλεγγύη σε εμπερίστατους νέους, ξεριζωμένα, παραμελημένα, φοβισμένα, ορφανά και κακοποιημένα παιδιά προσφέροντας τους στέγη, φαγητό, εκπαίδευση και μόρφωση, εφαρμόζοντας στην πράξη τα λόγια του Χριστού ακόμα και τις υποχρεώσεις της πολιτείας.

Και επειδή αναφερόμαστε στον π. Αντώνη, ήρθαν στο μυαλό μου τα λόγια του αείμνηστου προέδρου τής Χριστιανικής Δημοκρατίας όταν έλεγε πως Χριστιανισμός δεν σημαίνει…χαμομήλι!
Και ευτυχώς που ο π. Αντώνης δεν είναι -τουλάχιστο ακόμα – για χαμομήλι.
Ωστόσο, δεν καταλαβαίνει κανείς, αν και μπορεί να υποπτευθεί,  γιατί το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι εγκαλεί τον π. Αντώνη για “ρατσιστικό παραλήρημα” και όχι αυτούς που ασκούν διοίκηση και λένε ψέματα και “μπαρούφες” στον Ελληνικό λαό που τόσα χρόνια υποφέρει τα πάνδεινα από  ψεύτικες εξαγγελίες και αλλοπρόσαλλες πολιτικές.
Αλλά, ας μην παίζουμε με τις λέξεις και ας έλθουμε στην ουσία, που είναι η προστασία των κυνηγημένων και αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας και η αναλογική κατανομή τους στις χώρες τής Ε. Ε με ταχύτατη καταγραφή και γρήγορη εξέταση όσων δικαιούνται άσυλο, παράλληλα με την επιστροφή στη χώρα τους ή στις χώρες προορισμού τους, μια και είναι γνωστό πως οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να παραμείνουν στη χώρα μας. Γιατί αν δεν γίνουν αυτά, σε λίγους μήνες θα μιλάμε όχι για Κέντρα Κλειστού Τύπου που θα χωρούν 5000+, αλλά 10.000 & 20.000+ που δεν θα χωρούν  στις φυλακές που προγραμματίζουν, όποτε και όταν αυτές γίνουν.
Η ευθύνη λοιπόν δεν ανήκει σε όσους προσφέρουν, αλλά πολύ περισσότερο σ’ αυτούς που λένε ενσυνείδητα ψέματα για να επιτύχουν τους ανομολόγητους σκοπούς τους…

knafpl@hotmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.