Άμεση ακύρωση της άδειας λειτουργίας μονάδας καύσης τηγανελαίων ζητά με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Με επιστολή του προς τον υπουργό κ. Σωκράτη Φάμελο – Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος  & Ενέργειας, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Στ. Κάρμαντζης ζητά την άμεση ακύρωση της άδειας λειτουργίας της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση τηγανελαίων στην περιοχή Καρυδάς Λαγκάδας. Στην επιστολή του αναφέρει αναλυτικά:

“Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Συμμεριζόμενος απολύτως το ομόθυμο αίτημα των συμπολιτών μας στις κοινότητες Λαγκάδας και Συκιάδας Χίου ζητώ την άμεση ακύρωση της άδειας λειτουργίας της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση τηγανελαίων στην περιοχή Καρυδάς Λαγκάδας.
Η εγκατάσταση της εν λόγω μονάδας σε μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα έχει βαρύτατες επιπτώσεις στον τουρισμό ο οποίος αναπτύσσεται στην περιοχή. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι οι κάτοικοι δεν πήραν μέρος στην Διαβούλευση για τη χωροθέτηση και αδειοδότηση της εν λόγω μονάδας κατά παράβαση της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας.
Τέλος, για την εν λόγω μονάδα υπάρχουν δυο αρνητικές  γνωμοδοτήσεις από τις αρμόδιες σε θέματα περιβάλλοντος υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, οι οποίες προκλητικά αγνοήθηκαν από την αδειοδοτούσα αρχή (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου) και ως εκ τούτου δεν τέθηκαν υπόψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ), το οποίο είναι το αρμόδιο όργανο για να κρίνει για την σημαντικότητα αυτών.
Για όλους αυτούς τους λόγους ζητώ να προχωρήσετε άμεσα στην ακύρωση της άδειας λειτουργίας της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση τηγανελαίων στην περιοχή Καρυδάς Λαγκάδας”.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.