Τελευταία Επιθυμία. Φιλοξενούμενος Συγγραφέας ο Ευάγγελος Παραμερίτης

Φίλος στην ζωή και το facebook-τουλάχιστον εγώ έτσι νοιώθω- ο εκλεκτός λόγιος Ευάγγελος Παραμερίτης με συγκίνησε βαθύτατα με την ανάρτηση του εχτές στο καλαίσθητο χρονολόγιο του, ανάρτηση που σας μεταφέρω με την σιγουριά ότι θα αγγίξει και τις δικές σας καρδιές.

“Φιλία”: πολύτιμο απόκτημα για όποιον την έχει. Ύμνος στην φιλία αυτό το σύντομο αφήγημα του Ε. Π., αποχαιρετισμός σε έναν φίλο…

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

27/6/2019, ώρα 8:30 πμ.
Του άρεσαν τα φρούτα! Προτιμούσε να τρώει όλη την ημέρα φρούτα παρά φαγητό. Παρότι ήξερε πως πρέπει να κάνει κράτει στην μεγάλη κατανάλωση.
Τον τελευταίο χρόνο τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Η μια εγχείρηση διαδεχόταν την άλλη κι ο διαβήτης, αυτός ο αφιλότιμος δεν έλεγε να κατεβάσει λίγο την έπαρσή του. Τον κυνηγούσε ασταμάτητα. Ενώ η πορεία του ήταν συνεχώς ανιούσα του φίλου ήταν κατιούσα…
Μετά από μια εβδομάδα εντατικής άνοιξε τα μάτια, κοίταξε γύρω και χαμογέλασε. Αυτό το χαμόγελο έλεγε όλα τα λόγια του κόσμου. Αυτή τη φορά είχε μια αχνότητα που δεν μπορούσε να περιγραφεί.
– Ξέρεις τι θέλω, είπε.
– Πες μου.
– Θα μου πάρεις κεράσια;
– Ότι θέλεις!
– Θα μου πάρεις και καρπούζι;
Τι να του έλεγε; Μπορούσε να του το αρνηθεί; Ζητούσε πράγματα που απαγορευόταν να καταναλώνει. Κι όταν άρχιζε ξεχνούσε να σταματήσει. Όμως τώρα…
– Θα σου πάρω! Το είπε με μισή καρδιά, αλλά…. πως να πει κανείς όχι σ’ έναν αγαπημένο φίλο;
Ο άλλος χαμογέλασε. Έκλεισε τα μάτια, γύρισε το κεφάλι στο πλάι κι αυτό ήταν.
Οι γιατροί προσπάθησαν όσο μπόρεσαν. Δεν έγινε τίποτα!
Σαράντα χρόνια αδερφόφιλοι με δοκιμασμένη όπως το σίδερο στη φωτιά φιλία. Έτσι δοκιμάζονται οι φίλοι όπως το σίδερο στη φωτιά, ανεξάρτητα τι πιστεύει καθένας. Έτσι δοκιμάζεται η αγάπη! Με τα καλά και τα άσχημα της. Με τις στιγμές που στο τραπέζι μέσω κρασιού ξέφευγε λίγο η κουβέντα για την ιδεολογία. Τα βρίσκαμε όμως με τον Ολυμπιακό.

Πριν λίγο ώρα 3:30 μ.μ., 28/6/2019, όσοι απομείναμε ακόμα, είμαστε όλοι εκεί να πούμε το στερνό «αντίο», «καλό ταξίδι» και «καλό παράδεισο»!
Να εμψυχώσουμε, όσο μπορούσε να γίνει αυτό, την οικογένεια του που τόσο αγαπούσε κι αγαπούσαμε όμοια με την δική μας. Που η απουσία του άφηνε δυσαναπλήρωτο κενό!
Κανείς μας δεν θα ξεχάσει τα γεμάτα εδέσματα τραπέζια που έκανε στους συγγενείς και φίλους, πάντα με το χαμόγελο και το πείραγμα.
Εκεί πάνω, ίσως τον περιμένουν όλα εκείνα που έδωσε εδώ, σαν μαρτυρίες της καλοκάγαθης ψυχής του!
Η σημαία του Ολυμπιακού, που τόσο αγαπήσαμε, τον τύλιξε όπως τότε στο γήπεδο όταν κέρδιζε η ομάδα.
Μένει η υπόσχεση που δόθηκε στην τελευταία του επιθυμία για τα κεράσια και το καρπούζι.
Δεν υπάρχουν άλλα λόγια, στόμωσε το μυαλό!
Καλό παράδεισο Δημήτρη!

Συγγραφέας : Ευάγγελος Παραμερίτης.

………………………………….

Χαμηλών τόνων , ακάματος εργάτης των γραμμάτων και εξαίρετος άνθρωπος ο Αθηναίος λόγιος Ευάγγελος Παραμερίτης , αγαπά πολύ την Χίο από όπου και εμπνεύστηκε θαυμάσιες δουλειές του κι όπως θα θυμάστε τον έχουμε ήδη φιλοξενήσει με επιτυχία στην σελίδα του Πολιτισμού.

Πολυσχιδής προσωπικότητα ο Ε. Π.,  με έντονη παρουσία στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Τον ευχαριστώ για την παρουσία του στην στήλη μας.

Επιμέλεια κειμένου

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.