«Τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου προσφέρουν….!!» – Ευχαριστίες ΠΣΑμεΑ για τα παιδιά της Κιβωτού

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε στον Παγχιακό Σύλλογο Α. με Α., ομάδα παιδιών, της  «Κιβωτού του Κόσμου», τα οποία μας επισκέφτηκαν μαζί με τις συνοδούς τους, για να μας προσφέρουν ποσότητα πλαστικών καπακιών, ενισχύοντας έτσι τη προσπάθειά μας, αυτής δηλαδή της συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών και κατ’ επέκταση την πραγματοποίηση του σκοπού μας.

Όπως ήδη είναι γνωστό ο ΠΣΑμεΑ., σε συνεργασία με τη ΔΙΑΝΟΧ (υπηρεσία Διαλογής Απορριμμάτων του Δ. Χίου), υλοποιούν  πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών, το οποίο συμβάλλει αφ’ ενός στην αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, ειδικού τύπου και αφ ετέρου στην προστασία του περιβάλλοντος!! Το αμαξίδιο αυτό δίνεται δωρεά σε άπορα μέλη του συλλόγου μας και το περιβάλλον επιβαρύνεται λιγότερο κατά δεκάδες τόνους πλαστικού.

Τα παιδιά υποδέχτηκε η Πρόεδρος του ΠΣΑμεΑ Σοφία Μιχάλα και συνομίλησε μαζί τους για τη σημασία της δράσης αυτής και τα αποτελέσματά της. Απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με τους σκοπούς και τις δράσεις του συλλόγου και επαίνεσε τη πράξη τους, η οποία αποδεικνύει την αλληλεγγύη τους απέναντι σε άλλες ομάδες της κοινωνίας μας, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Σε κάθε περίπτωση η προσφορά αυτή αποδεικνύει ότι η «κιβωτός του Κόσμου» καλλιεργεί στα παιδιά ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, οι οποίες χαρακτηρίζουν τον κάθε ένα που θέλει να λέγεται, αλλά κυρίως να είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!

Η Πρόεδρος τέλος ευχαρίστησε τα παιδιά και τους συνοδούς τους και δεσμεύτηκε να τα προσκαλέσει να λάβουν μέρος σε μια επόμενη βιωματική δράση του συλλόγου, που θα τα βοηθήσει να αντιληφθούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Α. με Α., στις απροσπέλαστες πόλεις μας!!.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.