Τα κατά συνθήκη ψεύδη… Είχε γίνει η ζωή του κόλαση..

Ένα τραγούδι λέει…μα εσύ με εκμεταλλεύτηκες ποτέ σου δεν με σκέφτηκες, κουρέλι με κατάντησες , εσύ μου έχεις κάνει τη ζωή μου κόλαση…κ.λ.π. είναι μερικά από τα λόγια που μου εκμυστηρεύτηκε πολλές φορές ένας μεγάλος φίλος από τα παλιά για τον ευνουχισμό του πνεύματος και του μυαλού που δεχόταν από το οικογενειακό περιβάλλον επειδή είχε το χάρισμα της δημιουργίας!

Και πράγματι σήμερα στα εβδομήντα δύο μου χρόνια αναλογίζομαι τα παλιά, τα περασμένα…. σχέσεις και συναναστροφές με ανθρώπους κάθε λογής υψηλού πνευματικού επιπέδου , μόρφωσης, επιστημονικής κατάρτισης , επαγγελματικής καταξίωσης και δημιουργίας και κοιτάζω κατάματα την αδικία που η μοίρα, το Κισμέτ , χάραξε μια βασανιστική, καταπιεσμένη πορεία ζωής στο διάβα του χρόνου που πέρασε . Γυρίζω τον τροχό πράγματι του χρόνου και βλέπω μπροστά μου σιλουέτες, δυναμικές, γεμάτες δραστηριότητα και δημιουργία να έχουν βρεθεί στην μεγάλη αδυναμία να μην μπορούν να αντισταθούν στην καταπίεση ζωής που έμελλε για πολλά χρόνια, πάρα πολλά χρόνια να τους αναγκάζει η μοίρα να βιώνουν και να σωπαίνουν….

Έζησαν χωρίς να μπορούν να αρθρώσουν λέξεις και λόγια αντίστασης στην τεράστια καταπίεση που βίωναν στην καθημερινότητα της άχαρης πλέον ζωής και συμβίωσης,της ανοχής του εξευτελισμού της ανθρώπινης υπόστασης . Κλαίει η ψυχή μου που δυστυχώς δεν μπορούσα να δώσω μία χείρα βοηθείας και σωτηρίας , σε πλάσματα πλέον οργανικά αδύναμα και ανήμπορα. .

Ανεγκέφαλα πρόσωπα είχαν επιβληθεί στο πνεύμα και την γνώση, ψυχρά , σκληρά , χωρίς καμιά αξία , χωρίς ανθρωπιά δίχως αισθήματα και συναισθήματα , χωρίς να νιώσουν ποτέ στην ζωή τους τι σημαίνει πραγματική αγάπη, όχι μόνο συζυγική ή ερωτική αυτό λόγω της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου ή συντροφική ή ακόμη και βιολογικά αδελφική .. Απορώ και εξίσταμαι πόσο μεγάλη αντοχή και υπομονή έχει μέσα του το ανθρώπινο είδος. Αναρωτιέμαι αν ποτέ εγώ στην πορεία της ζωής μου θα μπορούσα να ανεχθώ τέτοιου είδους συμπεριφορές . Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που για σαράντα επτά χρόνια πορείας ζωής βρήκα την πραγματική αγάπη, τα γνήσια αισθήματα, τον ψυχισμό πνεύματος και ψυχής τον μεγάλο έρωτα της ζωής μου με τον άνθρωπο που διάλεξα και έζησα όσα χρόνια μας άφησαν να βρεθούμε μαζί στο ίδιο μαξιλάρι την Ιουλία μου την λατρεία μου!

Ακούω και βλέπω καθημερινά να εκτυλίσσονται μπροστά μου ιστορίες και γεγονότα ζωής και να έρχονται στην επιφάνεια τα κατά συνθήκη ψεύδη . Συμβιβασμοί , αλλά και αντιθέσεις, ακρότητες, εξευτελισμοί της ανθρώπινης ύπαρξης. Θηρία ανήμερα…ποιο θα κατασπαράξει το άλλο… ποιός θα επιβληθεί του άλλου…ο δυνατός στον αδύναμο …ο ισχυρός του ανήμπορου….ο πλούσιος του πτωχού . Αλλά υπάρχουν οι εξαιρέσεις που ποδοπατείται το πνεύμα και η σοβαρότητα από άμυαλα και ανεγκέφαλα όντα.

Προσπαθούν να επιβληθούν και ενίοτε επιβάλλονται με την καταπίεση και τον αυταρχισμό, με τη σκληρότητα και την ψυχρότητα. Ακούσματα και βιώματα από την επαγγελματική πορεία της ζωής μου από ανθρώπους που κανείς δεν θα πίστευε ότι ζούσαν τον Γολγοθά τους για μία ολόκληρη ζωή . Ιστορίες για αγρίους συμπεριφορές ανορθόδοξες ο κρυφός εξευτελισμός ενός δωματίου μιας κραβατοκάμαρας ενός σπιτιού… Τα εν οίκω μη εν δήμω ! Τι θα πει ο περίγυρος ο κόσμος η κοινωνία οι φίλοι οι συγγενείς η οικογένεια και το μαλλιοκουβάριασμα συνεχίζεται για μια ζωή ! Οι μάσκες δεν πέφτουν το θέατρο σκιών του Καραγκιόζη συνεχίζεται ! Παράδειγμα προς αποφυγήν για τους ερωτευμένους και τους νέους!

Χίος 14 Φεβρουαρίου 2020 γιορτή των ερωτευμένων του ΑΓΊΟΥ ΒΑΛΕΝΤΊΝΟΥ ….

Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.