ΤΑΙΠΕΔ: Δεσμευτική προσφορά για την μαρίνα Χίου

Μία δεσμευτική προσφορά για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Χίου παρέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ από το επενδυτικό σχήμα «Avlum Enterprises Company Limited – Ιωάννης και Ηλίας Δ. Τεφας Ναυπηγοπλαστική ΑΕΒΕ – Κλεοπάτρα Μαρίνα Α.Ε. και Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας Α.Ε. Ειδικού Σκοπού».

H Avlum Enterprises Company Limited με έδρα την Κύπρο, ιδρύθηκε το 2005. Στην εταιρεία Avlum Enterprises Company Limitided μετέχει ο Νικόλαος Τσάκος, υιός του Καπετάνιου Παναγιώτη Τσάκου, ιδρυτή του ομίλου Tsakos Group.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς θα εκκινήσει άμεσα και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους του διαγωνισμού.

Το Π.Δ. χωροθέτησης επιτρέπει στη χερσαία ζώνη της μαρίνας Χίου, επιφάνειας περίπου 35.000 τ.μ., συνολική δόμηση 6.900 τ.μ. με χρήσεις σχετικές με τη λειτουργία της μαρίνας (όπως κτήριο διοίκησης, πύργο ελέγχου, καταστήματα ναυτιλιακών ειδών, super market, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους υγιεινής, γραφεία κ.λπ.), χρήσεις αναψυχής και εστίασης, καθώς και εμπορικές χρήσεις (όπως εστιατόρια, αναψυκτήρια, χώρους αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχείο, εμπορικά καταστήματα, χώρους συνάθροισης κοινού κ.λπ.). Επίσης, προβλέπονται χρήσεις χερσαίας απόθεσης και συντήρησης σκαφών με την αναγκαία κτηριακή υποδομή, καθώς και χρήσεις ναυταθλητισμού.

Οι προαναφερόμενες χρήσεις πλαισιώνονται από διαμορφωμένες υπαίθριες εγκαταστάσεις, πεζοδρόμους, χώρους στάθμευσης και χώρους πρασίνου.

Για τη θαλάσσια ζώνη της μαρίνας, επιφάνειας περίπου 79.000 τ.μ., το υπό έγκριση Π.Δ. δίνει τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών αλλά και τη δημιουργία νέων.

Ύστερα από περιορισμένης κλίμακας παρεμβάσεις, η μαρίνα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τουλάχιστον 170 σκάφη αναψυχής διαφόρων κατηγοριών μήκους έως 25 μ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.