Τέσσερα περιβαλλοντικά έργα στο νέο ΕΣΠΑ

Εμπρός τις μηχανές του έχει βάλει ο Δήμος Χίου για το επόμενο  ΕΣΠΑ. Μελέτες συνολικού κόστους 800.000 € εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με στόχο την υλοποίηση τους από το νέο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για δυο μελέτες που αφορούν τη διάβρωση των ακτών σε Κώμη και Καρφά αλλά και μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία Λαγκάδας και Καρδαμύλων. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού με την εκπόνηση των συγκεκριμένων μελετών ο Δήμος Χίου θα είναι έτοιμος να εντάξει τα απαιτούμενα έργα στο νέο ΕΣΠΑ του 2021, προκειμένου να αντιμετωπιστούν μακροχρόνια προβλήματα.
Συγκεκριμένα ο ίδιος ανέφερε: “Τέσσερα περιβαλλοντικά έργα, μεγάλης σημασίας, διότι είτε λόγω των ανθρώπινων παρεμβάσεων είτε λόγων της κλιματικής αλλαγής επηρεάζουν το περιβάλλον μας, τα σπίτια μας, τις επιχειρήσεις μας κ.τ.λ. Πρόκειται για μεγάλου κόστους έργα, μεγάλου χρόνου ωρίμανσης αλλά με την ολοκλήρωσή τους θα λυθούν σημαντικά προβλήματα”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.