Τέλος στην ασυδοσία! Από «κόσκινο» θα περάσουν 172 ΜΚΟ

Εδώ και χρόνια είναι κοινό μυστικό ότι κάποιες «μη κερδοσκοπικές» Οργανώσεις λυμαίνονται τα νησιά τους μετανάστες αλλά και τις καταλήψεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής κάτω από την «κουρτίνα» του ανθρωπισμού και της αφιλοκερδούς βοήθειας.

Μετά τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια και τα ευρήματα των αρχών, τόσο το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όσο και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισαν την σύσταση ειδικής Υπηρεσίας η οποία θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τον έλεγχο των 172 ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Με λίγα λόγια θα καθαρίσει η «ήρα από το στάρι» σε μία προσπάθεια να παραμείνουν οι νόμιμες οργανώσεις στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ η κυβέρνηση φέρεται να έχει αποφασίσει την δημιουργία ενός νέου μητρώου για τις ΜΚΟ καθότι αυτό που ήδη υπάρχει θεωρείται ως ξεπερασμένο.

Η εισήγηση για την δημιουργία του νέου μητρώου ήρθε από τον Γιώργο Κουμουτσάκο μετά από έρευνα των Αρχών για τη δράση και τις σχέσεις των ΜΚΟ με διάφορες συλλογικότητες των Εξαρχείων.

Φαίνεται πως πίσω από τις καταλήψεις σε κτίρια κρύβονταν άγνωστα συμφέροντα με πληροφορίες να κάνουν λόγο για μεταφορά “εισαγόμενων μπαχαλάκηδων και αλλοδαπών τζιχαντιστών”.

Πολλές από αυτές ερευνώνται ήδη από τον Εισαγγελέα για ατασθαλίες και κακοδιαχείριση κονδυλίων που έλαβαν από την ΕΕ οργανισμούς και κράτη.

Η συγκεκριμένη πολιτική απόφαση είναι ιδιαίτερα τολμηρή καθότι οι οργανώσεις αυτές τα τελευταία χρόνια έχουν ισχυροποιηθεί σοβαρά με την ανοχή της προηγούμενης κυβέρνησης εκμεταλλευόμενες την δυστυχία των προσφύγων που καταφθάνουν στην χώρα μας κάθε μέρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.