Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ| Η ζωή του κάθε Ανθρώπου αποτελεί για τους «εμπόρους» της Υγειονομικής περίθαλψης Κόστος

Με ανακοίνωση του, το Σωματείο Εργαζομένων του “Σκυλίτσειου” Νοσοκομείου Χίου για μια ακόμα φορά καταγγέλλει την υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Άμεσης Βοήθειας του Νοσοκομείου του νησιού. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση – καταγγελία τους αναφέρουν:

«Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Χίου δείχνει την επικρατούσα αντίληψη, διαχρονικά των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ρόλο, που διαδραματίζουν οι λειτουργοί της Υγείας σε κάθε χώρο εργασίας.

Η ζωή του λαού, της λαϊκής οικογένειας, του κάθε Ανθρώπου αποτελεί για τους «εμπόρους» της Υγειονομικής περίθαλψης Κόστος.  Όλα τα υπολογίζουν στη λογική Κόστος-Όφελος, αδιαφορώντας για την Υγεία των πολιτών.

Ο νησιωτικός χαρακτήρας, το δύσβατο των περιοχών Αμανής-Πελιναίου, οι μεγάλες αποστάσεις των χωριών, ποτέ δεν αποτέλεσαν στοιχεία του σχεδιασμού για να υπάρχει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό.

Ποτέ δεν οργάνωσαν την Υπηρεσία ώστε να έχει την δυνατότητα αντιμετώπισης δύο και τριών επειγόντων περιστατικών.

Ποτέ δεν υπολόγισαν ότι το κάθε λεπτό κρίνει μία Ανθρώπινη Ζωή!

Με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες που επιβαρύνονται και λόγω της έναρξης τουριστικής περιόδου και της ύπαρξης του προσφυγικού καταυλισμού:

Απαιτείται η στελέχωση της Υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό που θα δίνει την δυνατότητα να υπάρχουν σε ετοιμότητα 3 βάρδιες στη πρωινή ζώνη, 2 βάρδιες στην απογευματινή και 2 βάρδιες στη Νυχτερινή.

Η κυβέρνηση να πάψει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ ως εργαζόμενους Β΄ κατηγορίας.
Τους οφείλει άδειες και ρεπό!
Τους χρωστά τα χρήματα των κόπων τους, για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους σύμφωνα με τις  σύγχρονες ανάγκες!».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.