Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας: Σχέδιο δράσης για την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία

Δράσεις Φωτιά θα πάρει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας από την ερχόμενη Δευτέρα, με στόχο την αναβάθμιση του έργου του, μέσω της χρήσης εργαλείων ανάλυσης κινδύνου για την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.

Το Σ.ΕΠ.Ε. αξιοποιεί το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για τον εντοπισμό παραβατικών επιχειρήσεων και τις λειτουργικότητες του Ο.Π.Σ.-Σ.ΕΠ.Ε. για τη στόχευση των ελέγχων του.

Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει:

  • Τη συστηματική διεξαγωγή στοχευμένων ελέγχων, βάσει μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας ανάλυσης κινδύνου.
  • Την προληπτική δράση, με την αποστολή επιστολών προειδοποίησης σε επιχειρήσεις που έχουν επιλεγεί μέσα από το σύστημα ανάλυσης κινδύνου.
  • Την αξιοποίηση του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τη συστηματική παρακολούθηση της συμπεριφοράς παραβατικών και πιθανώς παραβατικών επιχειρήσεων.

Το σχέδιο δράσης «Χρήση Εργαλείων Ανάλυσης Κινδύνου για την Καταπολέμηση της Αδήλωτης/Υποδηλωμένης Εργασίας» υλοποιείται με τη συνδρομή της υπηρεσίας στήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παρακολουθείται από την ευρωπαϊκή πλατφόρμα καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας.

Τα αποτελέσματά του, θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της συνολικής δραστηριότητας της επιθεώρησης εργασίας, ενώ θα παρουσιαστούν προς συζήτηση και στα υπόλοιπα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής πλατφόρμας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.