Σύσκεψη στην Αθήνα για τα πρόστιμα στους τουριστικούς πράκτορες

Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα συνολικού ύψους 1.300.000 ευρώ, ήρθαν οι τουριστικοί πράκτορες της Χίου που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίος – Τσεσμέ.
Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις για επιβάτες που μεταφέρθηκαν από την Τουρκία και δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου βεβαιώνει παραβάσεις όταν αυτές γίνονται επί τουρκικού εδάφους.
Οι τουριστικοί πράκτορες κατά τη συνάντηση τους με τον Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, ανέφεραν ότι ανάλογα πρόστιμα έχουν επιβληθεί και σε πράκτορες στα γειτονικά νησιά αλλά δεν έχουν βεβαιωθεί.
Οι τουριστικοί πράκτορες χαρακτηριστικά ανέφεραν:
«Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο ζήτημα που έχει να κάνει κυρίως με τη νομοθεσία και για αυτό ζητάμε την παρέμβαση του βουλευτή και των τοπικών αρχών».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, εξήγησε ότι για μια ακόμα φορά η νομοθεσία απέχει από την πραγματικότητα, και ότι απαιτείται συνεργασία των φορέων ώστε να επιτευχθεί λύση. Μάλιστα ο Δήμαρχος έθεσε και το ζήτημα του τουρισμού από την Τουρκία, που μπορεί να επηρεαστεί, σε μια περίοδο δύσκολη για την τοπική οικονομία.
Συνάντηση με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία ώστε να εξεταστεί το θέμα των προστίμων που επιβλήθηκαν στους ναυτιλιακούς πράκτορες πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας με πρωτοβουλία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.
Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο το πρωί της Δευτέρας, για το προσφυγικό- μεταναστευτικό με τον κ. Βίτσα, τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, τη συμμετοχή των νησιωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης επεσήμανε το θέμα και αναφέρθηκε στα πρόστιμα που έχουν καταλογιστεί και πρέπει να καταβάλουν οι επαγγελματίες του κλάδου στη Χίο.
Πρόστιμα έχουν καταλογιστεί από το 2011 σε βεβαιωμένες παραβιάσεις, όπως στο να γίνει χρήση βίζας πριν την ημερομηνία ισχύος της ή (μιλώντας για τούρκους πολίτες) να έχουν τη σφραγίδα του ψευδοκράτους στο διαβατήριό τους. Έτσι υπάρχουν επαγγελματίες που καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα ύψους 150.000 ΕΥΡΩ και μάλιστα μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη.
Το θέμα αφορά όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έτσι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσας ανέθεσε στο Γραμματέα του υπουργείου, Μιλτιάδη Κλάπα, να οργανώσει συνάντηση και με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία εντός της εβδομάδας.
Εν κατακλείδι, αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των τουριστικών πρακτόρων στη Χίο, παρουσία και του προέδρου του Επιμελητηρίου, όπου οι πρώτοι αποφάσισαν να σταματήσουν τα ταξίδια, από και προς Τουρκία, από την ερχόμενη εβδομάδα, εάν δεν υπάρξει άμεσα λύση στο θέμα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.